Početna Hrvatska Rekorder koji je šokirao i policiju: Vozio kombi s čak pet promila...

Rekorder koji je šokirao i policiju: Vozio kombi s čak pet promila alkohola u krvi

1767
UDIO

Policija je u međimurskom selu Domašincu kod vozača kombi vozila izmjerila čak pet promila alkohola u krvi! Tijekom nadzora cestovnog prometa, službenici Postaje prometne policije Čakovec u nedjelju su, 55 minuta nakon ponoći, u Ulici Vladimira Nazora zaustavili kombi Volkswagen LT 35, koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač s područja općine Podturen.

– Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4,90 promila, s time da je izmjerena vrijednost umanjena za 0,1 promila, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja, te je uhićen na osnovi odredbi Prekršajnog zakona. Osim utvrđenog prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu – kažu u PU međimurskoj. Protiv vozača, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, bit će podignut optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

– Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš je život predragocjen da biste ga izgubili zbog nekoliko „čašica previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola od 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost je 35 puta veća – kažu u PU međimurskoj.

preuzeto sa vecernji.hr