Početna Hrvatska Plenković – MOST i SDP su doživjeli poraz

Plenković – MOST i SDP su doživjeli poraz

Na upit kako komentira glasanje Tomislava Sauche koji je podržao ministra Marića rekao je kako je Saucha na temelju svojih razloga donio takve odluke. “To sigurno nije odlučio pod pritiskom ni mene, ni HDZ-a”, navode da je HDZ “kupio” Sauchu nazvao je sramotnima.

1379
UDIO

“Prije svega čestitam ministru Mariću”, rekao je premijer Andrej Plenković na početku izvanredne press konferencije koju je održao u Banskim dvorima. “Još jednom ponavljam za cijelu hrvatsku javnost, teret za prikupljanje potpisa bio je na onima koji su tu inicijativu potpisali. Oporba i Most u tome nisu uspjeli. Oni su danas doživjeli politički poraz i to javnost mora znati i razumjeti”, poručio je premijer.

Dodao je da je današnja situacija kao i jučerašnja rasprava pokazala da su neke stranke u stanju donositi političke presude ljudima bez da oni imaju mogućnopst iznijeti svoju obranu i argumente. “Tome smo svjedočili jučer u raspravi u hrvatskom Saboru”, rekao je premijer uz kojega su na pressici bili ministar Zdravko Marić i ministrica Martina Dalić. Još je jednom ponovio da sve 4 točke po kojima je oporba teretila Marića nisu bile argumentirane. Rekao je kako su HDZ i on spremni za izbore, ako je to potrebno. “HDZ i ja smo spremni za bilo kakve izbore, ako hoćete već popodne, ali oni koji postoje kao parlamentarne stranke u Saboru imaju prigodu odlučiti žele li nastavak političke stabilnosti”, rekao je Plenković.