Početna Kaštela Kaštelanski praznik cvijeća 2017.

Kaštelanski praznik cvijeća 2017.

2120
UDIO

U organizaciji Turističke zajednice Grada Kaštela, 17. godinu za redom u suorganizaciji Županije Splitsko-dalmatinske županije i TZ SDŽ te pod pokroviteljstvom Grada Kaštela od 12. – 14. svibnja održat će se “KAŠTELANSKI PRAZNIK CVIJEĆA” na temu ‘Kaštila u cviću’ u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.
U sklopu programa i priprema turističke sezone TZ Kaštela u suradnji s udrugom “Lijepa naša Kaštela”, Društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela “Bijaći”, Savjetodavne službe SDŽ, OŠ Ostrog, SŠ Braća Radić organiziraju i tradicionalnu eko-akciju “Lipa su lipa moja Kaštela”.
Akcija se sastoji od :
– Skupljanja i odvoza krupnog otpada od 2.- 12. svibnja 2017.g.
U cijelom gradu postavit će se kontejneri za glomazni otpad. Mole se svi građani da obrate pozornost na svakodnevno odlaganje smeća i njegovu selekciju te da preispitaju svoje navike jer malim promjenama svakodnevne rutine čini se velik korak prema održivom životu i razvoju u našem gradu.
– Podjele promo materijala s pozivom na uređenje svojih vrtova i okućnica koji će se dijeliti u odgojno obrazovnim ustanovama s datumima i mjestima za odvoz glomaznog otpada.
30. Natjecanja odgojno – obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i sprovođenja edukacije učenika o očuvanju prirode.
26. Natjecanja za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama: najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili poslovnog objekta.
Predavanje prof. Nikola Škarić „Kaštela u cvijeću“ 9. svibnja u 19 sati u Dvorcu Vitturi

U sklopu ovogodišnjeg Kaštelanskog praznika cvijeća održat će se izložba dendrološkog materijala, rezanog cvijeća, cvijetnih aranžmana, kompozicija cvijeća i suvenira te suhog cvijeća i originalnih umjetničkih predmeta.

Svečanost otvaranja upriličit će se u petak, 12. svibnja s početkom u 19:00 sati u dvorcu Vitturi uz nastup uz nastup sopranistice Antonije Teskere.

u subotu, 13. svibnja održat će se tradicionalna “Cvjetna povorka” s početkom u 18:30 sati od Pastoralnog centra do Parka Vitturi u K.Lukšiću. U povorci će sudjelovati djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje i HGD Biranj.
U nedjelju, 14. svibnja u Parku Vitturi s početkom u 19 sati upriličit će se svečanost zatvaranja uz zabavno glazbeni program i svečanu dodjelu diploma te nagrada sudionicima po svim kategorijama.

Vatromet mirisa i boja posjetitelji će moći pogledati svakodnevno od 9-20 sati.

Za sve izlagače osigurani su besplatni štandovi odnosno izložbeni prostor za vrijeme trajanja Praznika cvijeća ispred Dvorca Vitturi. Izlagači će ih moći koristiti do 14.svibnja do 20 sati. Svaki prijavljeni izložak dobit će natjecateljski broj koji se postavlja pored izloška po završetku uređenja izložbenog prostora. Ocjenjivački sud pregledati će i ocijeniti izloške 11.svibnja 2017. godine oko 17 sati.
Izlagači se mogu natjecati u slijedećim kategorijama:
1. Rezano cvijeće
2. Dendrološko bilje i lončanice
3. Cvjetni aranžmani, ikebane, suho cvijeće
4. Umjetnički predmeti i originalni suveniri na temu cvijeća i plemenitog drva
5. Natjecanje florista
Pozivaju se svi zainteresirani izlagači da se uključe sukladno svojim interesima na broj 021/227 – 933 ili e-mail: info@kastela-info.hr
Prijavnicu treba dostaviti na adresu Turistička zajednica Grada Kaštela, Dvorac Vitturi, Brce 1, 21215 Kaštel Lukšić ili na predhodno navedeni mail do 6.svibnja.
Prijavnicu za izlagače možete preuzeti ovdje: Prijava izlagača