Početna Hrvatska Politička prostitucija u Hrvata, majka joj je prevara

Politička prostitucija u Hrvata, majka joj je prevara

1193
UDIO

Nezavisni saborski zastupnik i bivši član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović sinoć je u emisiji Bujica komentirao odluku Središnjeg odbora HNS-a da krenu u pregovore s HDZ-om o stvaranju parlamentarne većine. Plenković stigao na sjednicu vodstva HDZ-a, Jandroković potvrdio samo dva ministarstva za HNS – Nisam više član Predsjedništva HDZ, kao što nisam ni član HDZ, upravo zato da ne bih došao u situaciju da moram biti jedini u Predsjedništvu koji bi se tome usprotivio – kazao je Hasanbegović na pitanje kako bi on glasovao o koaliciji s HNS-om da je još uvijek član Predsjedništva HDZ-a. “Političko-ideološki protuprirodni blud” – Nakon Plenkovićeve osobne odluke o likvidaciji dotadašnje saborske većine, činilo se neupućenima da je riječ o nepromišljenom i hazarderskom potezu, ali sada je jasno da je u pozadini stajao jasan cilj dugotrajno pripreman različitim podzemnim kanalima uvođenja Hrvatske demokratske zajednice, mimo volje birača, u koaliciji s notornom korupcionaškom, klijentelističkom i anacionalnom skupinom koja se naziva Hrvatska narodna stranka – kazao je Hasanbegović te dodao kako je simbol “anacionalnog” dijela HNS-a bila Vesna Pusić koja je jučer “otpala” za suradnju s HDZ-om jer je kazala da će u Saboru glasovati protiv koalicije, zbog čega će biti izbačena iz stranke.
– Korupcionaško-klijentelistička grupa u HNS-u još uvijek želi ući u Vladu – kazao je Hasanbegović te dodao kako je ta koalicija “prvorazredna prevara”, “političko-ideološki protuprirodni blud i konkubinat”. Kvazikoalicija – Zbog vlastitog morala i savjesti i političko-nacionalnih uvjerenja nisam želio, ne želim i neću u tome nikada sudjelovati – rekao je Hasanbegović i otkrio da je to bio ključni razlog zašto je na lokalnim izborima završio na listi Brune Esih, zbog čega je izbačen iz HDZ-a.
Mimo zdrave logike Plenković nastoji izbjeći brze izbore. Čak i pod cijenu stvaranja ovoga političko-stranačkog monstruma, kvazikoalicije HDZ-a i HNS-a – kazao je Hasanbegović i dodao da je točno da Plenković strahuje da će im Hasanbegovićeva i stranka Brune Esih uzeti dio glasača.
IZVOR : vecernji.hr