Početna Hrvatska Ultra Split – Stručnjaci šokirani sigurnosnim propustima

Ultra Split – Stručnjaci šokirani sigurnosnim propustima

1578
UDIO

Stručnjaci za sigurnost upozorili su na brojne propuste vezane za osiguranje splitske Ultre. U vrijeme brojnih terorističkih napada po Europi to je problem koji bi mogao uništiti zemlju.

Hrvatska se oslanja na turizam, jedan napad mogao bi prouzročiti ogromne probleme za gospodarstvo Hrvatske. Stručnjaci za sigurnost ističu kako su proteklih godina, a posebno prošle godine, zabilježeni ozbiljni propusti u osiguranju. Na primjer, dio redara i osoblja koje je radilo ugostiteljski dio posla nije se pojavio na festivalu, već su svoje propusnice prodali te tako zaradili više novca nego što bi zaradili honorarom od posla na festivalu.

Parchy CO – Servis i prodaja računala.

Prodaju staff akreditacije

‘Prodajem staff akreditaciju za Ultru, može se ulazit i izlazit koliko god puta hoćete. I ulaziti u sve vipove na stadionu’, napisao je jedan mladić na Facebook stranici Ultre, a odgovore zainteresiranih nije dugo čekao.

Ulaznice za Ultru koštale su između 800 i 1200 kuna (VIP 2500 kuna). Može se pretpostaviti da je mladić od prodane akreditacije zaradio mnogo više nego što su ulaznice koštale, jer je ona omogućavala neometano kretanje po cijelom stadionu. Takvo što otvara mogućnost da pojedinac s lošim namjerama sa zaštitarskom akreditacijom uđe na stadion unese što god želi.

Stručnjaci za sigurnost zgroženi su takvim stanjem pa su se obratili i policiji. Jedan od njih je i predsjednik udruge ‘Ujedinjeni hrvatski zaštitari’ Pave Kumarić.

IZVOR: net.hr