Početna Hrvatska Intervju – Zvonimir Boban

Intervju – Zvonimir Boban

1389
UDIO

Jedan od najutjecajnijih ljudi u svjetskom nogometu, Zvonimir Boban dao je veliki intervju za HRT. Nakon dvije trećine razgovora posvećene njegovom angažmanu u FIFI, govorio je o hrvatskom nogometu i, prvi put, svom sudskom procesu o kojem neki hrvatski mediji ekstenzivno izvještavaju.

Konkretno, novinar Viki Ivanović ustvrdio je kako su se, kada je Boban napustio novinarstvo i suradnju s jednim hrvatskim sportskim listom, počeli pojavljivati tekstovi o njegovim financijskim poteškoćama, dugovima i parnicama.

Prenosimo najzanimljivije citate:

“Homoseksualci su za mene vikali da sam peder, kriminalci da sam lopov, hulje da sam loš čovjek. Kod nas je i inače popularno oblajavati bez argumenata i razgovarati bez fakata, ali sada je na sceni jedna polupismena rulja koja urla, odnosno kojoj je dozvoljeno da urla po različitim medijima i koju polupismeni novinari podržavaju”.

“Što se tiče dugova, tužio sam te novine, jer su to neistine. Nažalost, to je novina koja ima odlične pisce, ali lošeg gazdu. Na moju glupost, za njega sam jedno vrijeme radio. U nekom trenutku rekao mi je da bi trebalo surađivati s institucijama, ja sam mu odgovorio da bi trebalo surađivati s istinom, radi dobra tih istih institucija, posljedično i društva. Veliki ovršitelj to baš i nije razumio. Ili razumije jako dobro, ali ga baš briga za te vrijednosti. Svejedno, želim sreću gospodinu Hanžekoviću“.

“Što se tiče postupka s navodnim bivšim prijateljem, to je bila kriva procjena jednog mladog bivšeg fudbalera koji je mislio da je pametniji nego što je bio. Tako da nisam ni provjeravao, iako sam možda trebao, čudnu prošlost tog čovjeka. Kako god, ne želim opterećivati ljude mojom civilnom – dakle ne kriminalnom nego civilnom – parnicom, koja je sad na trećem stupnju. Prihvatit ću reviziju kakva god bude, što bude trebalo platiti, platit ću, dužan sigurno neću ostati nikome”.

“Svi griješimo, ja nisam iznimka, pogotovo kad tražimo ljubav gdje je ne treba tražiti, kad gradimo s ljudima s kojima ne trebamo graditi. Nije mi to trebalo, ali završit ću tu Odiseju svoje gluposti na uredan način. Tako da ne trebaju brinuti svi ovi naši dušebrižnici, koji zbog civilne parnice vide problem čak i u mom radu za FIFU. Moraš biti stvarno nepismen da takva pitanja postavljaš”.

Više o našoj Hrvatskoj legendi saznajte tu : Zvonimir Boban – legendarna 10etka

Intervju možete pogledati ovdje.