Početna Kaštela Donjokaštelanima srebrna plaketa i 5.mjesto

Donjokaštelanima srebrna plaketa i 5.mjesto

Čestitamo našim Kaštelanima

1493
UDIO

Hrvatsko glazbeno društvo “Zrinski” je sudjelovalo na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, gdje je pod vodstvom dirigenta prof. Grge Grubišića ostvarilo najbolji rezultat na Državnim natjecanjima u proteklih više od 30 godina, osvojivši Srebrnu plaketu i odlično 5. mjesto sa 80,58 bodova u konkurenciji 11 orkestara koji su se natjecali u C kategoriji. Susret hrvatskih puhačkih orkestara je središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je tijekom vikenda 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom okupila najuspješnije hrvatske puhačke orkestre.

Orkestri sudionici nastup na 31. Susretu izborili su stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja koje su ocijenivali selektori HSK-a Tonći Ćićerić, Vanja Lisjak, Marko Poklepović, Đorđe Radovniković, Mladen Tutavac i Šime Vulelija.
NATJECATELJSKI PROGRAM 31. Susreta odvijao se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok se REVIJALNI DIO odvijao na glavnim gradskim trgovima. Tom su prigodom posjetitelji imali priliku poslušati PROMENADNE KONCERTE orkestara u Novom Vinodolskom i Crikvenici, u subotu od 19 sati te u Novom Vinodolskom i Selcu u nedjelju od 10.00 sati.