Početna Hrvatska Otkriven uzrok eksplozije u Splitu

Otkriven uzrok eksplozije u Splitu

1718
UDIO

Dvojica mlađih muškaraca od 28 i 19 godina, koji su u ponedjeljak navečer oko 20 sati u eksploziji i požaru na automobilu u Ulici Viktora Vide 11 (kotar Visoka, neposredno uz Vukovarsku ulicu) zadobili teške tjelesne ozljede (opekline), nakon primanja u KBC Split stavljeni su u induciranu komu, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno doznajemo, do požara i eksplozije je došlo kada su dvojica muškaraca obavljali mehaničarske radove oko automobila, odnosno, kada su iz rezervoara automobila “išekavali” greškom uliveno krivo gorivo. Do eksplozije i požara je došlo u garaži obiteljske kuće u kojoj je automobil bio parkiran.

Do požara koji je teško ozlijedio nesretnu dvojicu muškaraca je, prema neslužbenim informacijama došlo, kada se gorivo razlilo po garaži i kada je električni reflektor zapalio gorivo, a potom i rasplamsao buktinju.

Dvojica muškaraca odmah su prevezeni u KBC Split gdje su primljeni na odjel plastične kirurgiju i kako doznajemo, u nesreći su zadobili opekline drugog i trećeg stupnja. U nesreći su im opečeni udovi i lica. U bolnicu su dovezeni pri svijesti i bili su kontaktibilni, no potom su stavljeni u induciranu komu, kako bi im oporavak bio lakši i bezbolniji.

Splitski vatrogasci dojavu o požaru u garaži zaprimili su točno u 20 sati, a požar je već bio lokaliziran u 20.13 sati.

Kako nam kažu iz JVP Grada Splita vozilo marke opel koje je zahvatio požar u potpunosti je izgorjelo, kao i kompletna oprema koja se nalazila u garaži, a usljed velike temperature u garaži popucali su i prozori garaže, a izgorjelo je i 10 do 15 kvadratnih metara fasade kuće.

Još veću tragediju spriječila je brza intervencija vatrogasaca koji su u zaista rekordnom vremenu lokalizirali požar.

Na mjestu nesreće, u neposrednoj blizini nadvožnjaka koji Vukovarskom vodi do Mejaša, satima su bili okupljeni građani koji su s nevjericom promatrali sve ono što se događalo, piše Slobodna Dalmacija.