Početna Hrvatska Stižu paklene vručine – temperature idu ka 40 stupnjeva

Stižu paklene vručine – temperature idu ka 40 stupnjeva

1968
UDIO

Diljem Hrvatske prevladavati će sunčano i oznimno toplo vrijeme uz mali, a uglavnom u unutrašnjosti ponegdje i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će zapuhati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C, javlja DHMZ.

Sunčano i toplo

Na području Istre i sjevernog Jadrana prevladavat će sunčano vrijeme, tek povremeno uz malo oblaka. Vjetar će biti slab, zapadnjak i jugozapadnjak. U gorju će najviša temperatura sezati između 27 i 29 °C, na moru od 29 do 31 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavati će pretežno sunčano, gotovo vedro vrijeme uz slab vjetar, uglavnom jugozapadni i zapadni, a temperature će se kretati između 30 i 32 °C.

I na jugu će biti sunčano, uz slab vjetar, zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 29 i 32 °C. Sljedećih dana pretežno sunčano i vruće, ali uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne i navečer ne može se isključiti mogućnost lokalnih pljuskova. No oni neće biti dugotrajni te se ne očekuje da bi mogli donijeti željeno osvježenje, javlja HRT.

Najpovoljnije cijene klima uređaja : Parchy CO.

Paklene vrućine

Idućih dana bit će pretežno sunčano, ali ne i stabilno vrijeme pa lokalni pljuskovi, osobito u poslijepodnevnim satima, neće biti rijetkost. Temperature zraka diljem zemlje sve će više rasti, a prema dugoročnoj prognozi DHMZ-a, krajem tjedna, naročito za vikend i početkom sljedećeg tjedna temperatute zraka u nekim će dijelovima sezati i do 38 stupnjeva Celzijevih, koliko je predviđeno za područja Siska početkom sljedećeg tjedna.

Živa u termometru do kraja tjedna penjat će se sve do 35 °C, ponegdje će biti i viša.

IZVOR : net.hr