Početna Hrvatska Teške optužbe za kornatsku tragediju

Teške optužbe za kornatsku tragediju

Ususret 10 obljetnici Kornatske tragedije.

2261
UDIO

Ususret desetoj obljetnici kornatske tragedije obitelji 12 vatrogasaca koji su stradali u helikopterskom desantu na otok Kornat još uvijek nisu dobili zadovoljštinu niti znaju istinu. Ponovljeni proces protiv županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice koji traje na Županijskom sudu u Zadru daje malo nade da će se to promijeniti. No Igor Marinović, otac pripadnika JVP Šibenik koji je poginuo 30. kolovoza 2007. na Kornatu, tvrdi da ne postoji nikakva tajna, već da se istina uporno zataškava – vatrogasci su stradali od zapaljenja 400 litara kerozina koji je iscurio iz helikoptera i koji je natopio tlo kojim su se kretali.

– Sve piše u 5.206 stranica sudskog spisa. Trebaju dani i mjeseci da se oni prouče, ali ja ih prelistavam svaki dan i znam svaki dokument napamet – kaže nam Marinović, koji tvrdi da je iz spisa sve jasno svakome tko želi čitati što u njemu piše. Uz brojne primjere iskrivljavanja i preskakanja činjenica Marinović u razgovoru za 24sata navodi i kako se kroz suđenje iz činjeničnog opisa nestaju dva od četiri vojna helikoptera koji su sudjelovali u gašenju požara i naknadnoj evakuaciji. Na Kornatu se, kaže, tada uz četiri helikoptera bili još jedan policijski, jedan kanader, jedan izviđački zrakoplov Pilatus i dva glisera, a upravo dva sporna vojna helikoptera MI 8, oznaka 202 i 213 ‘nestaju’ u svjedočenjima vojnog osoblja.

– Nestaju i helikopteri, i crne kutije i piloti, iako su tijekom istrage dali iskaze i postojali su. Prema knjizi letenja – list spisa broj 2014 – taj je neispravni helikopter 202 s Kornata u Zemunik doveo pilot Damir Kirin. Taj je helikopter nakon desantiranja na Kornatu oštećen letio na Murter, odakle je ponio krušku s vodom za gašenje požara. Za taj manevar od deset minuta trebao mu je čitav sat, a postoje svjedoci koji su ga vidjeli prizemljenog, dok ga je posada pokušala popraviti – kaže Marinović. On tvrdi da je iz spisa razvidno da je bio pokvaren rezervoar helikoptera. Iz njega je, navodi Marinović podatke iz servisne knjižice, i ranije curilo gorivo, te su rezervoari krpani.

– Prema podacima iz knjižice održavanja kobrog dana je helikopter 202 – prema listu iz spisa 1381 – izgubio 400 litara goriva, što se naknadno pokušalo zataškati. Na suđenju je utvrđeno da je 202 taj dan potrošio 1700 litara. Prema potrošnji goriva i knjižici letenja, ispada da nedostaje čitavih 40 minuta leta. A tih nedostajućih 40 minuta je 400 litara, jer helikopter MI 8 troši oko deset litara po minuti. Tih 400 litara je iscurilo negdje na Kornatima, vjerojatno po terenu po kojem su se kretali vatrogasci jer je taj prostor nadlijetao šest puta – kaže Marinović. On pretpostavlja da su trava i tlo na Kornatu bili natopljeni s tih 400 litara kerozina, koji je potom zapalio drugi neevidentirani helikopter koji je došao spasiti vatrogasce. Elisa helikoptera pretvorila je kerozin u lako zapaljivi i eksplozivni aerosol, a moguće da je tada zapalila iskra iz rotora helikoptera. Po Marinoviću, pilot je vjerojatno pobjegao kad je vidio što se dogodilo, a kasnije se vojska brinula samo za to da sve zataška. Kako bi sakrili tragove kerozina, sutradan ujutro kanader je na mjesto događaja bacio čak 12 vodenih bombi.

– Sve bih zaboravio i sve bih im kao roditelj oprostio. No, ne mogu oprostiti to što su umjesto spašavanja ozlijeđenih brinuli samo za spašavanje svojih pozicija. Da im je na vrijeme pružena pomoć, da su im u roku od dva sata dali kisik i infuziju, mogli su danas biti živi. Međutim, oni su šest sati čekali i umirali jedan za drugim – kaže Marinović.

IZVOR: 24sata.hr