Početna Hrvatska Zbog komentara o biskupu na “faceU”, uhićen branitelj

Zbog komentara o biskupu na “faceU”, uhićen branitelj

1125
UDIO

ZBOG neprimjerenog komentara o sisačkom biskupu Vladi Košiću, objavljenom na Facebooku, danas je u Tisnom uhićen 70-godišnji Ilija Komšić, piše Šibenik.in.

Policajci su postupali po prijavi Policijske postaje Sisak da se na šibenskom području vjerojatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu, a nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali sisačkoj policiji, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Supruga uhićenoga, Slavica Komšić, rekla je da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž jako bolestan te da nema kod sebe tablete koje mora svakodnevno piti.

“Otišao je po kruh i vratio se poslije par minuta s krim policijom. Ušli su nam u stan i bez da su nam htjeli reći zašto su ovdje, uzeli su računalo i njegov mobitel. U jednom trenutku su rekli da bi se lako moglo dogoditi da će suprug morati u Sisak, a kad smo pitali zašto tamo, rekli su da je biskup Košić protiv njega podnio prijavu”, kaže supruga privedenog.

Vjernik i branitelj

Ona kaže da se Ilija prilično uzrujao nakon zadnjih javnih istupa sisačkog biskupa.

“Muž mi je vjernik, katolik, i kazao je da nije normalno da jedan biskup tako govori. Ilija ima visok šećer i tlak i pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta. Jako ga je to uzrujalo. Ne znam što je napisao o biskupu, ali vjerujte mi, moj muž ne bi ni mrava zgazio. Priveli su ga kao zadnjeg kriminalca, a zašto? Pa ovako nije bilo ni u Titovoj Jugoslaviji, tamo se barem znalo što se smije, a što ne smije reći”, kazala je Slavica Komšić

Zabrinuta je zbog mogućnosti da se protiv tako starog i bolesnog čovjeka odredi istražni zatvor u Sisku.

“Moj suprug je hrvatski branitelj, zajedno sa sinom je branio ovu zemlju. Je li moguće da ga privode zbog biskupa”, ogorčena je Tišnjanka.

Kako doznaje spomenuti portal, Ilija Komšić je član SDP-a.