Početna Hrvatska Užasna oluja poharala dijelove Hrvatske

Užasna oluja poharala dijelove Hrvatske

1894
UDIO

Foto, Video: Istramet.hr, Čitatelj Indexa

U NOĆI sa srijede na četvrtak, nakon djelomice sunčanog i sparnog dana, Istrom je prošla oluja kakva se ne pamti godinama, piše Istramet.

Jedna od najjačih oluja u posljednjih nekoliko godina donijela je pijavice, udare munja i orkanski vjetar koji je puhao brzinom većom od 100 km/h.

Oluju je pratila obilna kiša, lokalno je palo više od 50 mm oborina.

Oluja i udari munja raznijeli su brojna stabla i dimnjake, vjetar je nosio sve što mu je bilo na putu. Čitatelji Istrameta javili su o urušavanju starih zidova i krovova zgrada.

Jak sjeverozapadnjak i obilna kiša zahvatili su sjeverozapadne dijelove Istre prije 22 sata. Vjetar se obrušio i na najzapadnije dijelove istarske obale gdje je nosio opremu s terasa ugostiteljskih objekata, piše Ipress.

U Umagu su razbacani komunalni kontejneri, padala su stabla i crjepovi s krovova. Jako nevrijeme spustilo je i temperaturu zraka pa je ona u Novigradu oko 22 sata iznosila 19 stupnjeva Celzija.

Srušena stabla zatvorila su brojne prometnice na području Buja, Umaga i Novigrada. Olujno nevrijeme prouzročilo je i nestanak struje u pogođenim područjima. Brojni ugostiteljski objekti u kampovima i uz obalu, pretrpjeli su veliku štetu.

Na jugu Istre, nevrijeme je stiglo pola sata kasnije, uz brojne munje i snažnu grmljavinu.
Prema prvim podacima, materijalna šteta mogla bi biti milijunska.

Oluja je poharala i Crikvenicu, te potopila nekoliko brodica u luci.

Olujno nevrijeme prošlo je i Zagrebom. Vjetar je srušio stablo na Jarunu.

IZVOR: index.hr