Početna Kaštela Dalmatinska pisma seli u Kaštela

Dalmatinska pisma seli u Kaštela

1606
UDIO

Ukratko, koncert Četiri tenora (22.07.) i večer klapskog pop-aKaštelanski đir (23.07.). Tako je i ove godine događaj na poljani kraj Svetog Mihovila podijeljen u dvije večeri: prvu koncertnu i drugu natjecateljsku. Potsjetimo, prošle godine je u okviru prve večeri klapa Sveti Juraj slavila 15 godina umjetničkog djelovanja. Uz njih smo imali prilike uživati u glazbenim bravurama Tamburaškog orkestra HRT-a, a obol koncertu dao je i tenor Đani Stipaničev koji će i ove godine zapjevati na kaštelanskoj pozornici. Druga, natjecateljska večer je prošla u znaku dubrovačkih klapa koje su odličnim pjesmama i nastupom osvojili prestižne festivalske nagrade.

Snimke Kaštela dronom pogledajte tu : Snimke 7 Kaštela.

U okviru ovogodišnje prve večeri održati će se veliki koncert Četiri tenora. Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić nastupiti će uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Njihov repertoar i visoka razina pjevačkog umjeća obećava odličnu glazbenu večer. Biti će tu talijanskih kancona, domaćih standarda u bel canto maniri, ali i popularnih opernih arija.

Druga večer je kao i proteklih godina posvećena klapama koje pjevaju pop. Interes za ovu večer iz godine u godinu raste pa je uprava festivala odlučila povećati broj izvođača na dvadesetjednu klapu. Klape će pjevati uz festivalski orkestar a među njima će biti: Cambi, Šufit, Sveti Florijan, Štorija, Sebenico, Munita, Bunari, Kaše, Raguza, Subrenum, Trogirski kanti i mnogi drugi. Izvođače će se natjecati za bogati fond nagrada koji je ove godine proširen nagradama Radio Splita i portala Dalmacija danas. Festival će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić.

Najpovoljnije cijene klima uređaja, Parchy CO. : Klimatizacijski uređaji.

Karte se već sada mogu kupiti online putem Croatia Ticketsa, na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i u caffe baru Gajo (Kaštel Stari).

IZVOR: dalmacijadanas.hr