Početna Hrvatska Ajmo zapivat – 7.Festival ojkavice, Bogdanovići

Ajmo zapivat – 7.Festival ojkavice, Bogdanovići

2439
UDIO

 

Ajmo zapivat

 

Na Jurića lokvu u Bogdanovićima

 

  1. Festival ojkavice 19. 08. 2017. u 19:30 sati

 

U organizaciji udruge ˝Ajmo zapivat˝ 19. 08. 2017. u 19:30 sati, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i grada Kaštela, pod vedrim nebom, uz Jurića lokvu, u selu Bogdanovići, koje pripada općini Prgomet, održat će se peti festival ojkavice, na kojem će se i ove godine okupiti brojni poklonici ovoga prastarog ilirskog i prailirskog pjevanja s područja antičke Dalmacije.

Uz Jurića lokvu ovom će prigodom zapjevati i najmlađi čuvari baštine.

Parchy CO. klimatizacija.

Želja organizatora udruge „Ajmo zapivat“ je očuvanje tradicije i narodnih običaja dalmatinske zagore. Uz dobru spizu i kapljicu domaćeg vina poklonici ojkaviceuživat će do dugo u noć.

 

“Želja mi je bila sačuvati tradiciju od zaborava i ponovo oživjeti običaj pjevanja u Bogdanovićima. Naime, na Jurića lokvi ranije je bilo običajeno da se momci i cure sastaju i pivaju, a taj je običaj nestao proteklih desetljeća. Nažalost, mlade generacije ne znaju više ojkati, a upravo želja da održim tradiciju i približim mladima ove naše običaje vodila me prilikom organizacije festivala.” – kazao nam je Mate Jurić iz Kaštel Sućurca, inače organizator ˝Festivala ojkavice˝.