Početna Kaštela 7. Dani Kaštelanskog kazališta

7. Dani Kaštelanskog kazališta

1480
UDIO

drugi vikend 7.Dana Kaštelanskog kazališta donosi zanimljiv program za istinske  uživatelje dramske umjetnosti,ali i vesele humoristične trenutke, dok nedjelja kao i inače obuhvaća program vezan za djecu igrokazima i radionicama.

Karte i dalje možete dijeliti,a sve detalje naći na 098 13 61 720

Predstave kao i radionice se nalaze na istoj adresi Trg hrvatske mladeži 1,21215 Kaštel Lukšić

Krenimo redom:

8.9.2017. (Petak) s pocetkom u 20h- “Profesore,dajte dva”,

monodrama Matko Elezović

Monodrama, ujedno i diplomski rad sada već bivšeg studenta Umjetničke akademije Split.

Šest različitih likova vodi nas kroz ovu poznatu komediju Matka Elezovida, jednog od najpoznatijeg hrvatskog komediografa. Predstava počinje sa gospodinom Frenkyem Gosponetidem koji slavi petnaestu godišnjice mature, kako na proslavi popije više nego što bi trebao , umoran zaspi i usne čudan san….U snu mu se pojavljuju razni likovi iz minulog vremena koje je susreo tijekom svog školovanja : Podvornik Štef ,Albanac Eljezi Pekete , roditelj pomorac koji je došao na informacije, profesorica hrvatskog jezika Jadranka Braun-legenda škole, i učenik Ramo Hukid koji po običaju odgovara za dva…

Svaki od tih likova ima svoju urnebesno smiješnu priču. Mladi glumac Matko Elezovid junior odmah je osvojio i publiku i kritiku svojom izvanrednom izvedbom.

Ulaznica je po cijeni od 20,00 kn.
9.9.2017. u 18h, radionica Wood and stone souvenirs/ LM jewerly

Wood and stone souvenirs

Radionica gline i oblutaka. Prvo bi izradjivali figurica od gline koje bi bojali skupa sa kamencicima iz mora te sve skupa ljepili na kamen. Sve prirodni materijali kamen i glina…To je interesantno djecici od nekih 7-10g – od prvog do cetvrtog osnovne.

LM jewerly

Mlada splicanka, Loriana Marović uziva od 2012 godine u izradi nakita. Želja za kreativnim radom dosla je sasvim slucajno, jednog Bozica zeljela sam svojim prijateljicama poklonit nesto posebno i rucno izradeno, i tad  krenila sa izradom narukvica i ogrlica. Sve su narukvice personalizirane jer kupac bira boju privjeska i boju konopcica ili perli.

Dvije radionice u jednoj.

Ulaz besplatan.

9.9.2017.(subota) Teatro VeRRdi,Othello-nezakonita liturgija

Shakespearov ‘Othello’ ne prepričava priču već u vidu poučnog teatra secira radnju, pokušava otkriti razloge postupaka likova i karaktera na sceni.

Shakespearov ‘Othello’, smatra redatelj, danas je aktualniji nego ikad. Maur, crnac u službi velike Venecije potiče na promišljanje ključnog problema Europe i njezine politike prema afričkim i bliskoistočnim imigrantima, odnosima kršćanstva i islama. Krajnje je vrijeme, kaže Paković da progovorimo o onome što inače ostaje prikriveno sentimentalnim razlozima Othellove

ljubomore.

Ulaznica je po cijeni od 20,00 kn.
10.9.2017. Nedjelja ,17h”Čudotvorna slika”, Udruga Sveti Jerolim,Kaštel Gomilica

I

10.9.2017.Nedjelja 18h, radionica,Dunja Puača-izrada nakita

Dunja je ručno rađen nakit od raznoraznih metala koji izrađuje jedna Dunja prezimena Puača, oblikovateljica suvremenog nakita. Dizajn nakita nije bio Dunjin izvorni put, ona je još i magistra ekonomije, ali je uvijek bio njena tajna ljubav. Služi se raznim tehnikama, od kojih za neke misli da možda ni ne postoje u knjigama, jer su nastale u procesu snalaženja. Metal je njena omiljena igračka i to mjed, srebro, bakar, a ponekad aluminij te inox. Voli stvarati sve i svašta, a u trenutcima kada ne stvara razmišlja o stvaranju. Dunja pronalazi ljepotu i inspiraciju pretežno u moru, prirodi i antici. Ali, zapravo nikad ne zna što će ju sljedeće inspirirati. Svaki komad nakita Dunja radi s velikom pažnjom za detalje. Svaki je komad od početka do kraja izrađen u njenom studiju. Kompletna obrada se obavlja ručno jedan po jedan komad, na taj način osiguravajući da je svaki komad jedinstven.

https://www.facebook.com/dunja.jewellery/

Ulaz besplatan