Početna Kaštela Centar MIR u Rudinama – Seminar o metodi liječenja

Centar MIR u Rudinama – Seminar o metodi liječenja

Centar za pomoć djeci, mladima, osobama s i bez psihofizičkih poteškoća kroz razvojni individualni i obiteljski pristup RIO i Jake Greenspan u suradnji sa Centrom za rehabilitaciju „MIR“ organizirat će jednodnevni seminar o GREENSPAN FLOORTIME pristupu, 30. 09. 2017. godine u Kaštel Novom, Rudine.

2500
UDIO

Centar za pomoć djeci, mladima, osobama s i bez psihofizičkih poteškoća kroz razvojni individualni i obiteljski pristup RIO i  Jake Greenspan u suradnji sa Centrom za rehabilitaciju „MIR“ organizirat će jednodnevni seminar o GREENSPAN FLOORTIME pristupu, 30. 09. 2017. godine u Kaštel Novom, Rudine.

Jake Greenspan je vodeći svjetski stručnjak na području razvojne psihologije, direktor Floortime Centra u Washingtonu, i sin dr. Stanley Greenspana (1941.-2010.)  koji je osmislio i razvio ovu metodu.

Ova metoda se do sada pokazala kao izvrsna u radu sa djecom s poteškoćama u razvoju. Jedna od najvažnijih značajki po kojima se Floortime pristup razlikuje od drugih terapijskih modela je pridavanje važnosti jedinstvenim razvojnim značajkama svakog djeteta uzimajući u obzir kako djeca obrađuju informacije, razvojnu razinu na kojoj je dijete i dinamiku obiteljskih odnosa.

Floortime terapiju potrebno je provoditi više puta dnevno stoga veliku ulogu imaju i roditelji.

Isto tako seminar je namijenjen stručnjacima čije je područje interesa vezano uz razvoj mozga i razvojne teškoće koje se mogu manifestirati kod djeca i mladih osoba tijekom odrastanja.

Intencija da se kroz predavanje Jakea Greenspana, eminentnog stručnjaka i direktora Floortime Centra u Washingtonu, upozna stručnjake i roditelje s ovim jedinstvenim pristupom koji posljednjih godina u svijetu daje najbolje rezultate u radu sa djecom s poteškoćama u razvoju.

Smatramo da osim mogućnosti koje će dobiti naši stručnjaci i roditelji, u daljnjem radu sa djecom u potrebi  i time im učiniti život lakšim, od ovakvog događaja dobrobiti može imati i šira društvena zajednica u pružanju kvalitetnijih socijalno zdravstvenih usluga u svakodnevnom životu. Više informacija na www.centarrio.com.