Početna Kaštela Učenici iz Argentine posjetili Grad Kaštela

Učenici iz Argentine posjetili Grad Kaštela

1185
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović i njegovi zamjenici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić primili su u gradskoj vijećnici učenike koji su stigli u Kaštela iz daleke Argentine na učeničku razmjenu u Srednju školu “Braća Radić”. Nešto manje od 50 učenika stiglo je iz grada Venado Tuerto koji se nalazi na jugozapadnom dijelu provincije Santa Fe.

Ravnateljica Srednje škole “Braća Radić” Marija Kezele bila je u pratnji učenika iz Argentine i njihovih profesora te predstavnike gradske vlasti upoznala s učeničkom razmjenom.

– Učenici iz Argentine pohađaju školu koja je vrlo slična našoj srednjoj poljoprivrednoj školi. Proputovali su pola Hrvatske, a od svih gradova koje su posjetili najviše im se sviđa Dubrovnik. Ovo je drugi put da su stigli u Kaštela, sklopljeno je puno prijateljstava između učenika, a rodile su se i prve ljubavi – kazala je ravnateljica Kezele.

Gradonačelnik Denis Ivanović zahvalio je učenicima i njihovim profesorima na posjetu i izrazio nadu da će Kaštela i grad Venado Tuerto uspostaviti gospodarsku suradnju, a onda postati i gradovi prijatelji.

– Oduševljeni smo Kaštelima. Ne znam primjećujete li to vi, ali vi mi vidimo ogroman razvoj grada u zadnje dvije godine kada smo ovdje bili zadnji put. Kaštela su se jako razvila prometno i infrastrukturno, a sada imate i bogatiju turističku ponudu. Ovo je predivno mjesto za život i nadamo se da ćemo opet doći – poručili su argentinski profesori koji su stigli u pratnji učenika. Na kraju su svi razmijenili simbolične poklone, a učenici su obećali da će se ponovno vratiti jednog dana u Kaštela u turistički posjet.