Početna Hrvatska Legenda u Hrvata – Oliver Dragojević

Legenda u Hrvata – Oliver Dragojević

1254
UDIO

Borim se s upalnim procesima u tijelu pa vas dobro ne čujem jer mi je uho upaljeno. Prvo moram to riješiti kako bih nastavio s kemoterapijama, rekao nam je Oliver Dragojević (69).

S kolegama Gibonnijem, Tedijem Spalatom i Marijanom Banom, pjevač je u rodnom Splitu u HNK pjevao na koncertu posvećenom 50. obljetnici humanitarnog rada Županijske lige protiv raka. S obzirom na Oliverovu dijagnozu, posebno su emotivni bili trenuci kad je izašao na pozornicu.

– Ako mi je ikad trebala pomoć, onda je to večeras. S vama će to biti puno lakše – rekao je Oliver publici.

Nema čarobnih lijekova, kaže Oliver koji odlazi doktoru, pije vitamine i čeka nastavak kemoterapije. Neće klonuti duhom

Pjevač vrijeme provodi u Splitu i Zagrebu, a kad ojača imunitet, planira i na otok Korčulu. Oliver je po ocu i majci iz mjesta Vela Luka, koja je već desetljećima njegovo utočište.

– Pijem puno vitamina i dobivam zdravu vitaminsku dopunu prehrani, a mimo toga samo prirodno. Mediteranska kuhinja, nema neke druge tajne – kaže Dragojević, kojem je većina obitelji bila na koncertu u splitskom HNK.

Snagu crpi iz publike

Na pozornicu je izašao s kapom na glavi, a kad ju je skinuo, vidjelo se kako je pjevač, tijekom liječenja, izgubio kosu. Uslijedile su gromoglasne ovacije publike. Unatoč upali uha, a sigurno i dozi iscrpljenosti i umora, Oliver Dragojević kaže da je koncertom “ostvaren cilj”, a s njim su uglas za kraj svi otpjevali pjesmu “Vjeruj u ljubav”, po kojoj čitav koncert nosi i ime.

– Bilo je uistinu prekrasno i jako emotivno. Oliver je bio izuzetno raspoložen te je u svojoj do sada najtežoj životnoj situaciji pokazao vjeru, nadu i ljubav. Podignuo je na noge te dao krila i onima u publici koji pate od sličnih problema i oboljenja – rekao je o kolegi i dugogodišnjem prijatelju pjevač Tedi Spalato.

Oliver Dragojević o svojem nastupu u splitskom HNK

‘Teško čujem na jedno uho jer me muči upala, ali atmosfera je bila predivna’