Početna Kaštela Meteoalarm – Slijede obilne kiše, snijeg …

Meteoalarm – Slijede obilne kiše, snijeg …

1003
UDIO

U NASTAVKU tjedna ponovno će biti povremene kiše, ponegdje i obilnije, a uglavnom u gorju i snijega. U nizinama je najveća vjerojatnost mjestimičnog snijega u subotu.

Većinom suho i barem djelomice sunčano bit će u petak, kada će na Jadranu ponovno zapuhati bura, mjestimice i jaka. Do tada – jugo i južni vjetar, u četvrtak na sjevernom dijelu sjeverozapadni, pišu meteorolozi HRT-a.

Najpovoljnije cijene klima uređaje – Parchy CO.

Već sutra stiže velika promjena

U istočnoj će Hrvatskoj sutra još veći dio prijepodneva biti uglavnom suho uz povremena sunčana razdoblja. Poslijepodne povremeno kiša, češće u zapadnoj Slavoniji, gdje lokalno do kraja dana mogu pasti i obilnije oborine. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -1 °C, a najviša dnevna između 6 i 9 °C.

U središnjoj će Hrvatskoj kiše već biti prijepodne, kada je mjestimice kratkotrajno u nizinama moguća i susnježica. Jači intenizitet oborina očekuje se poslijepodne i navečer pa će ponegdje pasti i više od 20 litara po četvornome metru. U predjelima iznad 900 metara snijeg. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, poslijepodne jugoistočni. Temperatura zraka između 0 i 6 °C.

U Gorskom kotaru i Lici oblačno s kišom i snijegom, a u najvišim će predjelima nastati i novi snježni pokrivač. Na sjevernom Jadranu promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, često i u obliku obilnijih pljuskova koje će pratiti grmljavina. Jugo će biti jako i vrlo jako, prijepodne i olujno.

Izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom bit će i na dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije. Jugo će u noći jačati pa će jutro biti toplije od onoga u utorak, uz temperaturu od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti oko 0 °C. Najviša dnevna temperatura između 10 i 14 °C.

Na jugu Hrvatske promjenljivo oblačno. Prijepodne će kiše biti rijetko, a prema večeri te u noći na četvrtak također su vjerojatni obilniji pljuskovi.

Knjižara AMA 30 godina sa Vama.

Za vikend snijeg stiže u nizine

U četvrtak je obilnija kiša vrlo vjerojatna na jugu Jadrana, gdje će biti i vrlo vjetrovito uz jako i olujno jugo i oštro. Drugdje na Jadranu zapuhat će sjeverozapadnjak, i kiše će biti malo. Petak duž većeg dijela obale suh i djelomice sunčan. U subotu i nedjelju će, uz promjenjivu naoblaku, kiša ponovno biti češća na jugu, a podno Velebita može povremeno biti snijega nošenog olujnom burom. Početkom idućeg tjedna oborine će prestati i bura će slabjeti.

U unutrašnjosti četvrtak oblačan uz kišu i snijeg, u gorju i novi snježni pokrivač. Susnježice i snijega može biti i u nižim predjelima sjeverozapadne Hrvatske. U petak će se naoblaka u većini krajeva dijelom raskinuti, a slabih oborina, većinom snijega, bit će ujutro ponegdje na zapadu, potkraj dana na istoku.

Za vikend većinom oblačno sa snijegom, pri čemu je stvaranje snježnog pokrivača moguće i u nizinama. Početkom idućeg tjedna stabilizacija vremenskih prilika i razvedravanje, ali ponovno vjerojatno hladna jutra, s temperaturom osjetno nižom od 0 °C.

Zbog mogućnosti obilne kiše upalio se se narančasti alarm Meteoalarma za područje Gospića, Rijeke, Istre i Kvarnera, ali i Splita. Za ostatak Hrvatske na snazi je žuti alarm, dok za sada jedino području Slavonije ne prijete obilne kiše.