Početna Kaštela Završena humanitarna akcija – “DJECA KAŠTELA ZA DJECU KISTANJA”

Završena humanitarna akcija – “DJECA KAŠTELA ZA DJECU KISTANJA”

1095
UDIO

Završena je ovogodišnja tradicionalna humanitarna akcija “Djeca Kaštela za djecu Kistanja” u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Kaštela i to u okviru akcije “Solidarnost na djelu 2017. – ne dvoji, za drugog izdvoji”.

Za vrijeme trajanja akcije, u koju su bili uključeni svi vrtići, škole i neki od privrednih subjekata, prikupljeno je kombi vozilo higijenskih potrepština koje je stiglo pred župni ured u Kistanjama za najugroženije obitelji u tom mjestu. U pratnji članova Gradskog društva Crvenog križa Kaštela bio je i gradonačelnik Denis Ivanović i tako postao prvi kaštelanski gradonačelnik koji je posjetio Kistanje.

– Tradicionalnom akcijom „Djeca Kaštela za djecu  Kistanja“  želimo u predblagdansko vrijeme  darovati djecu i obitelji kako bi bar malo unijeli veselja u njihove živote. Uvijek me veseli kada barem malo možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije – izjavio je gradonačelnik Ivanović.

Nakon što su prikupljeni paketi uručeni župniku don Nikoli Dučkiću i pojedinim obiteljima, kaštelansko izaslanstvo položilo je cvijeće i upalilo svijeće podno glavnog križa na groblju u Kistanjama i pred spomen pločom Gojka Šuška, ratnog ministra obrane RH.

Akcija je krenula na inicijativu Milivoja Bratinčevića, koji je Janjevce u Kistanjama počeo posjećivati i pomagati im još prije 19 godina, kada je obnašao dužnost načelnika u Ministarstvu useljeništva. Janjevci su u Kistanje doselili prije 20 godina, ljeti “drže štandove na moru”, a preko godine žive od pomoći države i Crkve.