Početna Hrvatska Iz debelih minusa idemo u de facto proljeće

Iz debelih minusa idemo u de facto proljeće

1027
UDIO

Razlika u jutarnjim temperaturama u ponedjeljak u odnosu na one u nedjelju bit će u većini Hrvatske 7 do 10 stupnjeva. Zatopljenje će se osjetiti i tijekom dana

Hrvatsku je u subotu zabijelio snijeg, no čini se da se ovaj neće dugo zadržati. U nedjelju je najavljeno razvedravanje, no i dalje s niskim temperaturama.

 Prognostičari HRT-a najavili su prilično hladno nedjeljno jutro, u u mnogim mjestima vjerojatno kao ni jedno još od kraja siječnja. Na kopnu će se živa u termometru ponegdje spustiti i na -10 °C, pa i niže, a negativne su vrijednosti vrlo vjerojatne i mjestimice na Jadranu. Nakon većinom sunčanog prijepodneva, na kopnu mjestimice s maglom, u drugome dijelu dana sa zapada slijedi naoblačenje, na sjevernom Jadranu i kiša, osobito navečer.Osim kiše, u gorju će biti i snijega, a i smrzavanja oborine na podlozi. Početkom novoga tjedna najavljeno je osjetno toplije vrijeme, uz južinu, te povremenu kišu.

KLIMATIZACIJA Parchy, 232 437.

Bilo vruće ili zima tu je Parchy KLIMA.

(kliknite na sliku gore i izaberite klimu za svoj ured ili stan)

Razlika u jutarnjim temperaturama u ponedjeljak u odnosu na one u nedjelju bit će u većini Hrvatske 7 do 10 stupnjeva. Zatopljenje će se osjetiti i tijekom dana kada će temperature u odnosu na nedjeljne također porasti za nekoliko stupnjeva.

Ono što nas konkretno čeka početkom sljedećeg tjedna objasnio je za Dnevnik.hr Milan Sijerković.

– U nedjelju slijedi vrlo hladno jutro koje će na mjestima gdje je mokro ili zasniježeno prouzročiti poledicu, a znamo što to znači za promet, pa i za one koji hodaju po takvom terenu. Međutim, još zamjetnije je ono što slijedi nakon toga. Slijedi prodor vlažnog i toplog oceanskog zraka koji će početi već potkraj nedjelje i potrajat će dva, tri dana. Pri tom će u našim krajevima, posebice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru pasti prilično obilna kiša što će mjestimice uzrokovati poplave, čak i one bujične naravi. Tome će pridonijeti i zatopljenje koje će izazvati topljenje ovog snijega što je pao i u takvim okolnostima zaista može biti i poplava na nekim vodotocima – kazao je Sijerković.

Predviđa se da će takvo vrijeme biti nad Hrvatskom nekoliko dana. U srijedu se najavljuje ponovo hladnije vrijeme, uz snijeg u gorju, a do kraja tjedna promjenjivo s kišom.