Početna Hrvatska Vlasnik Tommy-a pikira Konzum

Vlasnik Tommy-a pikira Konzum

1646
UDIO

Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik najveće dalmatinske tvrtke Tommy, potvrdio je kako je njegova tvrtka zainteresirana te da prati rasplet situacije oko Agrokora.

Otkrio je da ga u takvoj situaciji zanima Konzum. No, tvrdi da mu je sada teško predvidjeti što će se ubuduće događati, što se tiče razvoja Tommya.

Iako smatra da je situacija oko Agrokora još uvijek neizvjesna, Tommy prema Mamićevim riječima prati razvoj događaja te je spreman u njima i sudjelovati: “Ovisno o razvoju situacije, moguće je djelomično, a moguće je naše sudjelovanje u kompletu. Nama je Konzum najzanimljiviji, ostale proizvodne tvrtke iz sustava Agrokor nam nisu toliko interesantne. Spremni smo i pratimo situaciju. Možda nam nekakav paket bude zanimljiv, a možda postanemo i partner grupe vjerovnika. Moguće je da uđemo kao strateški partner grupe vjerovnika. Tommy može biti partner udruženim vjerovnicima u slučaju da oni krenu u preuzimanje određenih dijelova. Mi možemo biti partner u dijelu koji se odnosi na trgovinu. Neke razgovore smo već imali, neke ćemo još obaviti. Uglavnom, sve opcije su otvorene”.

Cijene bez konkurencije.

Govoreći o uspješnosti Tommyja, koji je ove godine dobio i Zlatnu kunu, Mamić je za Jutarnji list rekao da recept nema, ali da je riječ o velikom odricanju. “Prije skoro 25 godina bio sam jedini osnivač, tada sam imao samo pečat tvrtke i počeo raditi. Danas sam najveći poslodavac u Dalmaciji. Kreacija, rad, praćenje tržišta, borba s konkurencijom, pravovremeno prepoznavanje prilika i povlačenje poteza, sve je to važno. Ipak najvažniji je rad.”