Početna Hrvatska Voda na širem splitskom području nije za piće

Voda na širem splitskom području nije za piće

1143
UDIO

ZBOG obilne kiše koja je pala u noći s petka na subotu ponovno se zamutilo izvorište Jadra pa voda na širem splitskom području nije za piće, a zamutilo se i izvorište Butina pa problem s pitkom vodom imaju i građani na području Vrgorca i Ploča.

Prema obavijesti dežurne službe Vodovoda i kanalizacije Split,  analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom subotnjeg jutra pokazala je da se mutnoća povisila iznad dozvoljenih vrijednosti u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području.

Prokuhavati vodu prije pića

Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da  vodovodnu vodu prokuhavaju. Mjere preporuke ostaju na snazi dok se stanje ne normalizira.

Komunalno  poduzeće Vrgorac u subotu je popodne obavijestilo građane Vrgorca i Ploča da se zbog obilnih oborina zamutila voda s izvorišta ‘Butina’ zbog čega je došlo do problema s pitkom vodom o čijoj vodoopskrbi skrbe.

“Zbog obilnih oborina u proteklom razdoblju, došlo je do zamućenja vode za piće koju isporučujemo s izvorišta ‘Butina’. Stoga kao mjeru predostrožnosti preporučujemo prokuhavanje vode za piće”, navodi Komunalno  poduzeće Vrgorac u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj stranici.  Mjera će biti na snazi dok se ne stabilizira stanje, o čemu će stanovništvo biti pravodobno obaviješteno.

Iz izvora Butina crpi se voda za istočni dio Vrgorca i dio sela u susjednim Pločama.