Početna Hrvatska Programom bogati adventski vikend u Kaštelima

Programom bogati adventski vikend u Kaštelima

1506
UDIO

I ovoga vikenda u Kaštelima će se nastaviti bogati božićni program. U subotu, 16. prosinca s početkom u 18 sati na Brcu u Kaštel Starom građani će uživati na popularnim kućicama uz Non stop band. U nedjelju, 17. prosinca slijedi paljenje adventske svijeće u Đardinu u Kaštel Novom. Treću adventsku svijeću u 17 sati upalit će zamjenica gradonačelnika Kaštela Jadranka Matok Bosančić.

U ponedjeljak, 18. prosinca 2017. slijedi prava poslastica za sve ljubitelje tradicije i kaštelanskih običaja. Naime, na Brcu u Kaštel Starom u 18 sati počinje manifestacija pod nazivom “U susret Božiću”. Nastupit će kulturno umjetničko društvo “Putalj” iz Kaštel Sućurca koje će izvesti dalmatinske i kaštelanske pjesme i plesove.

Knjižara AMA, 30 godina sa Vama.

Plesni ansambl KUDa Putalj izvest će poznatu koreografiju renomiranog folklornog stručnjaka, profesora Branka Šegovića pod nazivom Stari splitski plesovi. Voditelji plesa su predsjednik Mili Jerčić i Nikola Kapetanović, koji je ujedno i vokalni voditelj i garderobijer, a voditelj mandolinskog orkestra je Srećko Rakela, ujedno i potpredsjednik društva.

Dron snimka Kaštelanskog zaljeva.

Ansabl KUD-a Putalj izvest će pjesme i plesove Ražanca “Drži dragi ovu našu tajnu”, a autor koreografije je Nikola Kapetanović. Orkestar KUD-a izvest će dubrovačku kontradancu, dalmatinsku poskočicu, Piva klapa ispo’ volta i Ta tvoja barka mala. Ženska vokalna skupina (ŽVS) KUD-a Putalj “Kaštelanke” pod vodstvom Antuna Božića izvode Cviće u perivoju (Kaštela), Sjela djeva (Murter), Ptičice lijepo pjevaju (Kordun – Lađevac), Kod Betlehema (Gradišće, Austrija), Veseli se majko Božja (Dalmacija) i Ja malena (Hercegovina). Na kraju će svi zajedno izvesti slavonsku Danak svanu koledo.