Početna Hrvatska Kaštela – Otvorena dječja igrališta u Radunu i Gomilici

Kaštela – Otvorena dječja igrališta u Radunu i Gomilici

1237
UDIO

Zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i imovinsko-pravne poslove Marija Pelivan, danas su otvorili dječja igrališta u Kaštel Starom u Radunu i u Kaštel Gomilici, a obišli su i radove na uređenju zgrade mjesnog odbora u Radunu koja će biti prenamjenjena u vrtić.

Igralište u Radunu izgrađeno je u okviru radova na uređenju okoliša i pristupa Crkvi kraljice mučenika u Radunu. Radovi su obuhvatili izgradnju pristupne ceste od postojeće asfaltne ceste Put Malačke do parkirališta i objekta crkve, izgradnju parkirališta, dječjeg igrališta, nogostupa i autobusnog stajališta, južnog stubišta crkve i javne rasvjete.

Grijanje nikad povoljnije – inverter klima uređaji Parchy CO.

– Sjeverni dio Kaštela, posebno ovaj iznad magistrale, definitivno treba više sadržaja za djecu. Osluškivali smo potrebe građana i zato smo pristupili izgradnji igrališta ovdje u Radunu što je trajalo oko tri mjeseca, a malo igralište ispred crkve s ljuljačkama bit će montirano za koji dan – izjavio je zamjenik kaštelanskog gradonačelnika Grgica Benutić

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Građevno Zec d.o.o. iz Splita i Prvi treptač d.o.o. Split. Vrijednost investicije je milijun kuna s PDV-om.

Predstavnici Grada Kaštela potom su obišli radove na uređenju zgrade mjesnog odbora u Radunu koja će uskoro postati Dječji vrtić “Višnjica”.

– Napravljena je zgrada koja će služiti za potrebe mjesnog odbora i za otprilike dvije vrtićke grupe od 40 djece. Površina parcele je nešto manje od tisuću m2, ograđena ogradnim i potpornim zidovima s 8 parking mjesta te površinom za igralište. Tako će ubuduće djeci i roditeljima biti puno lakše nakon što se zgrada kompletno uredi i prenamjeni u vrtić jer djeca više neće morati ići u udaljene vrtiće već će pohađati novi, moderni vrtić blizu svojih domova – kazala je pročelnica UO za komunalu Marija Pelivan.

Knjižara AMA 30 godina sa Vama.

 

U tijeku je izmjena i dopuna građevinske dozvole, investicija je vrijedna milijun kuna, a radovi će biti završeni početkom veljače.

Ovom prilikom otvoreno je i novouređeno igralište u Kaštel Gomilici

Dron snimke Kaštela iz zraka – uživajte!!!

– Osim dječjeg igrališta u Radunu, uredili smo i dječje igralište u Gomilici zajedno s autobusnom stanicom. Kompletno smo ga opremili sa sadržajima za djecu, a vrijednost radova je 120 tisuća kuna s tim da je radove izvodio Vlastiti pogon. Tako sada i taj dio Kaštela iznad magistrale ima igralište, a uskoro će biti gotovo i igralište s dječjim parkom u Rudinama – dodao je dogradonačelnik Benutić navodeći kako ovo nisu jedina uređena igrališta iznad magistrale.

Uskoro kreću radovi na uređenju dječjeg igrališta u Kaštel Sućurcu, u blizini kave, a u planu je dovršetak igrališta između Kaštel Novog i Kaštel Štafilića koje se nalazi ispod magistrale.