Početna Hrvatska Očekuje nas hladni tjedan sa kišom i snijegom

Očekuje nas hladni tjedan sa kišom i snijegom

1134
UDIO

Već od ponedjeljka bi u dijelovima zemlje moglo biti novog snijega, a očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, koji bi najdeblji trebao biti u Lici i Gorskom kotaru.

Nakon nekoliko dana padalina, a zatim razvedravanja uz jutarnje temperature u minusu, meteorolozi javljaju da će vikend biti nešto topliji, no nakon toga opet će uslijediti iznenađenje i povratak zime.

RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić upozorava da zima još nije gotova, što će se vidjeti već od ponedjeljka kada bi u dijelovima zemlje moglo biti novog snijega, a očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, koji bi najdeblji trebao biti u Lici i Gorskom kotaru.

Akcija za vlasnike apartmane, nazovite, provjerite!!

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra kaže da će u prvom dijelu dana biti djelomice sunčano, a u unutrašnjosti je ujutro lokalno moguća magla. Od sredine dana postupno naoblačenje, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice s kišom, uglavnom tijekom večeri i noći. U gorju će kiša uz zahladnjenje postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar većinom slab, na istoku zemlje do umjeren jugoistočni, a na sjevernom Jadranu još ujutro umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -2, na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša dnevna na kopnu od 4 do 9, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Dalmacija na toplih desetak stupnjeva, ali uz kišu

Snijega ipak neće biti u Dalmaciji, no tamo se očekuju obilne kiše. U tom će dijelu zemlje biti najtoplije. U Splitu bi vikend trebao biti sunčan uz maksimalnu temperaturu od 12 stušnjeva, a početak padalina tamo se očekuje u nedjelju. Kiša će se u Splitu nastaviti i tijekom cijelog novog tjedna, no neće biti hladno. Slično se očekuje i u Zadru, no uz nešto niže temperature.