Početna Hrvatska ’24 sata za Gospodina’, planinarski križni put

’24 sata za Gospodina’, planinarski križni put

1214
UDIO

U petak, 09. ožujka u 20.30 u crkvi Gospe od Zdravlja održat će se po treći put za redom (u Splitu) cijelonoćno molitveno bdijenje pod nazivom ”24 sata za Gospodina”.

Program započinje Misom mladih koju predvodi fra Ante Bešlić.

(link: https://www.facebook.com/misamladih.split)

Nakon svete mise slijedi cijelonoćno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje završava svečanim blagoslovom s Presvetim u 06.45h.

Nakon toga slijedi sv. Misa u 07.00 h.

Bdijenje organiziraju Frama Gospe od Zdravlja i SKAC_St (Studentski katolički centar Split).

 

 

PLANINARSKI KRIŽNI PUT

 

Studentski katolički centar Split (Skac_St) organizira svoj jubilarni –

  1. planinarski križni put mladih narelaciji 

Cista Velika – Blato na Cetini – Gata.

 

​Termin je 17. i 18. ožujka 2018. 

 

Trasa je prekrasna: Cista Velika – Blato na Cetini – Gata!

 

Prijave su za oba dana su popunjene (350 mjesta) ali je moguće priključenje na jedan dan na dionici :

  •  17.  ožujka 2018.  Cista Velika – Blato na Cetini 
  • ili  18. ožujka 2018 Blato na Cetini – Gata!

 

KONTAKTI: pkp.skac.st@gmail.com

 

VIŠE INFO NA:  https://www.facebook.com/events/478319872565719

 

 

 

  1. Planinarski križni put mladih u organizaciji Skac_St-a održat će se u terminu: 17. i 18. ožujka 2018 na trasi Cista Velika → Blato n/c→ Gata

 

cijela grupa hodočasnika (oko 350 njih) prevođena duhovnicima prolazi prvoga dana 17. ožujka 2018. kroz Cistu Veliku, Katune, Kreševo i dolazi Blato na Cetini.
U Blatu na Cetini je sv. Misa i prigodni program (skeč u izvedbi Hrvatskog Nadzemlja), a u Blatu i Šestanovcu organizirano je spavanje za mlade.

 

Sutradan, u nedjelju 18. ožujka 2018. mladi prolaze kroz predivan kraj uz Cetinu: Podgrađe, Kostanje, Zvečanje, Smolonje, Ostrvicu, Čišlu i Gata – u njima planiramo imati postaje križnog puta i susret s lokalnim župnikom i stanovništvom, poglavito mladima.
U Gatima je završno misno slavlje, zakuska, te izvedba prestave u organizaciji KUU “Mosor” Gata.

 

Obići ćemo razne lokalitete važne u povijesti Dalmacije, Poljica, Radobilje, Imote, općenito naše Domovine Hrvatske te time produbiti svijest mladih o našem duhovnom naslijeđu i kulturnoj baštini.

Detaljniji opis projekta:
Planinarski križni put je pobožnost za mlade (i sve koji se tako osjećaju) koja se održava dva puta godišnje: korizmeni i jesenski. Traje dva dana, redovito subotu i nedjelju. Sastoji se od dvodnevnog hoda po nekom području i obilaženju četrnaest sakralnih objekata koji se tamo nalaze i kod kojih se razmatra po jedna postaja križnog puta. Hod je uvijek popraćen molitvom i žrtvom, ali i zajedništvom, pjesmom, smijehom, prijateljstvom i upornim savladavanjem prepreka.

Povijest projekta u organizaciji Skac_St-a:

Prvi jesenski PKP (Planinarski križni put) održao se u Poljicima i Omišu 16./17. studenog 2013. g. – s početkom u Strožancu i završetkom u Omišu – i sa spuštanjem u Orij-Jesenice radi spavanja u Osnovnoj školi.
Drugi korizmeni PKP odvio se na trasi od Kaštel Lukšića preko Kozjaka do Trogira, a
drugi dan po Čiovu do Slatina i Arbanije.
Treći je bio na Biokovu, a četvrti PKP smo organizirali na Hvaru u suradnji s udrugom Ekospiritus i na njemu je sudjelovalo preko 1000 mladih iz okolice Splita i Zagreba.
5.PKP odvio se na ruti Korita – Kamešnica – Ruda – Otok – Sinj 10/11. listopada 2015., a na našem 6.PKP-u Solin-Mosor-Omiš bilo je čak 250 sudionika!
7. PKP okupio je 200-injak mladih na Dinari te dionici Vrlika-Knin,
8. PKP brojio je preko 200 mladih na putu od Unešića preko Brštanova do Klisa, a za sada zadnji, 9. PKP, održan u susjednoj Hercegovini, okupio je više od 200 mladih na dionici Masna Luka (Park prirode Blidinje u BiH) – Rakitno – Kongora.
Aktualni PKP je 10. jubilarni pa se nadamo da će i biti kruna dosadašnjeg rada.

Studentski katolički centar Split (Skac_St) neprofitna je udruga civilnog društva, a koja se bavi mladima u duhu kršćanskoga svjetonazora, s posebnim naglaskom na studente. Djelujemo na području Splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarske nadbiskupije, službeno od 2012. godine.

 

Skac_St nudi razne duhovne i intelektualne programe. Jedan od glavnih ciljeva Skaca_St je poticanje mladih intelektualaca da budu pokretači pozitivnih promjena u hrvatskom društvu. Neki projekti Udruge koji su (kao periodični ili stalni) već u realizaciji: formacija za mlade “Effata”, ljetni kamp za mlade, Forum plus – nacionalni susret za društvenu uključenost, volonterska inicijativa mladih “72 sata bez kompromisa”, tečajevi stranih jezika, plesa i umjetnosti, sveučilišni forumi ‘U dodiru znanosti i vjere’, predavanja, tribine, škola animatora, škola medija “Mladi u javnom prostoru”, humanitarno zabavne večeri, Humanitarna utrka, škola trčanja, sportske igre, itd. Ukupno kroz te sadržaje prolazi oko 2000 mladih.

______________________________

Studentski katolički centar Split (Skac_St)

  1. BRIGADE 9,

21 000 Split

OIB: 06191895141

Transakcijski račun: Raiffeisenbank Austria d.d.

IBAN: HR3024840081106482010

______________________________