Početna Kaštela U Kaštelima počinje humanitarna akcija “I njima je Uskrs”

U Kaštelima počinje humanitarna akcija “I njima je Uskrs”

1113
UDIO

Tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom „I njima je Uskrs“, bit će provedena na području Kaštela idućeg tjedna od 19. do 22. ožujka. Cilj akcije je prikupiti osnovne kućanske i higijenske potrepštine za osobe u Prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici. Po prvi put ove godine akcija će biti namijenjena i socijalno ugroženim obiteljima s područja cijelih Kaštela tako da će članovi udruge pripremiti 100 paketa najosnovnijih namirnica i higijenskih potrepština. Akciju organizira udruga Sveti Jeronim, koja i skrbi o prihvatilištu, uz suradnju s Gradom Kaštela i odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada.

– Unatoč tome što je Grad u proračunu osigurao sredstva za djelovanje Prihvatilišta, potrebe beskućnika koji tamo borave traže i dodatnu pomoć. Zato pozivamo dobre ljude da se odazovu akciji, potroše neku kunu više i doniraju beskućnicima ono što im je potrebno, poput toaletnog papira, pasta za zube, deterdženta, sredstava za održavanje čistoće prostorija, vreća za smeće ili namirnica s dugim ali i kraćim rokom trajanja, poput tjestenine, šećera, konzerviranih narezaka, ulja, soka u sirupu, brašna i slično – kazala je pročelnica UO za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Kaštela Sandra Zokić, zahvalivši ravnateljima škola i vrtića s područja grada što su podržali akciju.

Kako je kazala potpredsjednica udruge Dina Balić, akcija će biti provedena na način da se u navedenim danima, tko želi, po jedan proizvod od navedenih pošalje po djetetu ili donese u škole i vrtiće, gdje će se ti proizvodi sakupljati idući petak (22. ožujka). Posljednjeg dana akcije članovi udruge Sveti Jeronim preuzet će sve što je donirano.

Podjela paketa za socijalno ugrožene obitelji koju udruga Sveti Jeronim organiziram u suradnji s Centrom za socijalnu skrb održat će se 28. i 29. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama mjesnog odbora u Kaštel Gomilici, Cesta dr. Franje Tuđmana 434a, a svi koji dođu predignuti svoj paket morat će predočiti potvrdu Centra za socijalnu skrb.