Početna Kaštela Predsjednica Kolinda pohvalila Kaštelansko-Argetinsku suradnju

Predsjednica Kolinda pohvalila Kaštelansko-Argetinsku suradnju

945
UDIO

Svima je poznato da je predsjednica RH bila u posjetu dalekoj Argentini, da se susrela s argentinskim predsjednikom Mauriciom Macrijem, da je to bio susret koji  je trebao unaprijediti  gospodarsku suradnju dviju zemalja. Isto tako bio je to i susret s hrvatskim iseljenicima kojih je u Argentini preko 250.000.

Na svečanosti priređenoj dolasku naše predsjednice bila je međutim i mala delegacija jedne srednjoškolske ustanove u Argentini. Predstavnici te škole pozvani su na prijam jer su jedina škola u Argentini koja je uspostavila i održava međunarodnu suradnju i učeničku razmjenu sa srodnom školskom ustanovom u Hrvatskoj.

Ta škola je CAR (Centro Agrotecnico Regional), srednja škola iz grada Venado Tuerto¸s kojom SŠ Braća Radić iz Kaštela održava suradnju od 2013. godine. Tijekom sada već petogodišnje suradnje učenici iz Argentine bili su već dva puta u posjetu Hrvatskoj, dok su kaštelanski srednjoškolci u Argentini bili 2016. godine. Ponovni odlazak na učeničku razmjenu u Argentinu predviđen je za jesen ove godine.

Susret predsjednice  Kolinde Grabar Kitarović s ravnateljem škole Centro Agrotecnico Regional Mariom Huberom

Predstavnici CAR-a Mario Huber (desno) i Jose Raul Ban (u drugom redu) s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović