Početna Kaštela U Kaštelima otvorenje manifestacije “Kreativno proljeće 2018.”

U Kaštelima otvorenje manifestacije “Kreativno proljeće 2018.”

1348
UDIO

U ponedjeljak 09. travnja 2018. s početkom u 18 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu održat će se svečano otvaranje manifestacije “Kreativno proljeće 2018.”. Nakon pozdravnih govora, prisutni će imati priliku poslušati kaštelanske priče o vinu, a predavanja će održati Ivan Šuta, Živko Skračić i Ante Vuletin nakon čega slijedi degustacija kaštelanskih vina i jela antičke kuhinje.

“Kreativno proljeće 2018.” započinje 09. travnja i traje do 27. svibnja 2018. Cilj je objediniti i predstaviti kulturne i kreativne industrije, javnu upravu i institucije, gospodarski i turistički sektor te obrazovne institucije kako bi se generiralo stvaranje kvalitetnih sadržaja i ostvarila kompetitivna prednost u sektorima kreativnih i kulturnih industrija s posebnim naglaskom na jače uključivanje u kulturni turizam.

Manifestacija Kreativno proljeće želi postati tradicionalno događanje koje je nositelj međusektorske suradnje u daljnjem razvoju kreativnih i kulturnih industrija na razini Grada i Županije, te postati kvalitetna podloga za uključivanje Grada u program Kreativni grad od UNESCO-a. Projektom se želi razviti svijest o važnosti uključivanja kreativnih i kulturnih industrija u gospodarstvo i društvo općenito kao ključa konkurentnosti ekonomije, i održivog razvoja turizma.

Svjesni važnosti razvoja kulturnog turizma nastavit ćemo s aktivnostima mapiranja i istraživanja potencijala kreativnih i kulturnih industrija u Gradu a sam projekt će dugoročno doprinijeti razvoju kulturnog identiteta Grada kao kulturnog turističkog odredišta.

Održavanjem manifestacije u razdoblju izvan turističke sezone, odnosno predsezone nastoji se produljiti turistička sezona u gradovima kako bi se osigurao održivi razvoj turizma u gradu.

Organizatori manifestacije su Grad Kaštela i Javna ustanova RERA S.D., a suorganizator je Turistička zajednica grada Kaštela.

 

 

 

Kreativno proljeće – program