Početna Kaštela ĐOLA ’18  –  utakmicama pretkola započeo 25. ĐOLA

ĐOLA ’18  –  utakmicama pretkola započeo 25. ĐOLA

1320
UDIO


Utakmicama pretkola  započeo je jubilarni 25. turnir na male branke ‘Ivica Džolić – Đola’ koji se, kao što je poznato igra na otvorenom igralištu Gimnazije ‘Braća Radić’ u Kaštel Novom (bivša OŠ ‘Bijaći’). Turnir se igra u spomen na sve poginule branitelje grada Kaštela i općina Kaštelanske zagore. Na turniru je ove godine prijavljena je 41 ekipa

Turnir su u srijedu otvorili momci iz ekipe Bava-Iskon i Zračna Luka.  Iako je Zračna Luka igrala dosta dobro, stvorivši dosta izglednih prilika za pogodak, njihovi protivnici su, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Anti Družijaniću strijelcu 4 pogotka kažnjavali svaku grešku igrača Zračne Luke. Strijelac još jednog pogotka za ekipu Bava-Iskon bio je Luka Zelembaba dok su strijelci za Zračnu Luku bili Josip Buzov i Karlo Berić.

U drugoj utakmici u srijedu sastale su se ekipa Srinjine i Mali Japan iz Ražina. Obje ekipe ušle su dosta rezervirano u susret strahujući da ne bi slućajno primili pogodak. Tvrda i neizvjesna utakmica, bez pogodaka, s nekoliko dobrih obrana obaju vratara potrajala je do nekoliko minuta prije kraja susreta kada Karlo Bikić uspijeva postići vodeći pogodak za ekipu iz Ražina. Međutim, tu prednost nisu uspjeli sačuvati do samog kraja, upornost momaka iz Srinjina se isplatila, niti minutu do kraja Šime Juričić uspijeva postići izjednačujući pogodak za Srinjine.

Na njihovu žalost, u raspucavanju penala bili su manje precizniji od igrača ekipe Mali Japan Ražine koji se su tako plasirali u 1. kolo. Nažalost, treća utakmica sinoć se nije odigrala, ekipa Warehouse plasirala se u 1. kolo bez borbe pošto njihov protivnik ekipa Spinut nije došla na utakmicu. .

Bava-Iskon — Zračna Luka Split-Kaštela               5:2  (2:0)
Srinjine — Mali Japan Ražine                        (1:1) 7:8  penali
Warehouse – Spinut                                               3:0   b.b.

S nove tri utakmice pretkola sinoć je nastavljen jubilarni 25. turnir na male branke ‘Ivica Džolić – Đola’. Osim prve utakmice u kojoj su Momci s termina napunili do vrha mrežu ekipe Alas Seget preostale dvije utakmice pružile su dosta kvalitetnog nogometa i što je možda najvažnije, držale su nas u neizvjesnosti do samog kraja. U visokoj pobjedi Momaka s termina s pet pogodaka istakao se trogirski stroj za golove Ivan Katalinić.

U drugoj sinoćnoj utakmici obje ekipe, i Kalac Gustirna i Lukaku 94 pružili su nam jako kvalitetan, izjednačen nogomet, s puno izglednih prilika s obje strane. Strijelac oba pogotka za Kalac Gustirnu bio je Mate Čagalj dok je oba pogotka za Lukaku 94 postigao Duje Ribičić tako da niti nakon regularnih 40 minuta igre nismo imali pobjednika. Ipak, više preciznosti i spretnosti kod izvođenja penala imali su momci iz ekipe Lukaku 94 plasiravši se tako u 1. kolo.

Dobar i zanimljiv nogomet vidjeli smo i u zadnjoj utakmici u kojoj su se sastale ekipe Garaža Pujanke i Fast food Big Mama Trogir. Iako je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, špine su se otvorile u nastavku, Pujanke su boljom igrom sredinom nastavka pogocima Marina Vučemilovića Grgića i Lea Patekara povele s 2:0. Uslijedio je pritisak Trogirana, pogotkom Antonia Repića uspjeli su kratko nakon toga smanjiti na 2:1 ali do kraja utakmice, uz sav njihov angažman i propuštene šanse rezultat je ostao isti, nepovoljan za njih.

Momci s termina — Alas Seget                         9:1 (3:0)
Kalac Gustirna Intranet — Lukaku 94     (2:2) 4:5  penali
Garaža Pujanke — F.F. Big Mama Trogir         2:1 (0:0)

Zbog najave lošeg vremena s puno kiše odgađaju se večerašnje utakmice pretkola za nedjelju.

Nedjelja, 10.06.2018.            pretkolo

20:00…Gobert Tips — Dalmacija Profil
21:00…Lenijeve trupe — Tika taka
22:00…Đano Trade — Sirić Color