Početna Hrvatska U čast hrvatskih branitelja

U čast hrvatskih branitelja

1133
UDIO

U organizaciji dragovoljačko-braniteljske udruge ,,Stina pradidova”, danas, u ponedjeljak, 11. lipnja, u 19 sati, u izložbenoj sali dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, održat će se projekcija dokumentarnog filma „Štafeta smrti“, scenarististice i redateljice Nade Prkačin.

Ovaj film snimljen je u produkciji Laudato TV-a i udruge „Ime dobrote“, a govori o događajima iz Domovinskog rata, od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Glavni pripovjedači u filmu su Ivica Jurčan i Đuro Kovačević, jedina dvojica preživjelih od 11 hrvatskih branitelja koji su s civilima krenuli u proboj iz Bogdanovaca.

Izuzetno nam je drago što smo naša Kaštela uspjeli uvrstiti u jedno od kalendarskih središta i događanja koja idu po gradovima diljem cijele Hrvatske. Osim sto na taj način svi zajedno njegujemo vrijednosti Domovinskog rata, odajemo dužno sjećanje i počast kako našim poginulima tako i preživjelim sudionicima tog rata. Na slavu nam cijele naše Hrvatske, ali i grada Kaštela kao kolijevke Hrvata i prostora gdje su ustrojene i osnovane prve postrojbe Domovinskog rata u Hrvatskoj. Osnovna misao ovog filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih dragovoljaca – branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.