Početna Kaštela Osnovne škole iz Kaštel Starog, Lovreća i Zaostroga među najboljima u akciji...

Osnovne škole iz Kaštel Starog, Lovreća i Zaostroga među najboljima u akciji “Zeleni korak”

1024
UDIO
Usedmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 197 škola iz svih županija i svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira

U četvrtak, 14. lipnja dm je učenicima Područne škole Zaostrog uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša u sedmom Zelenom koraku – eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. Uz male ekologe iz Zaostroga, ove godine još su dvije škole iz Splitsko-dalmatinske županije slavile u Zelenom koraku i to Osnovna škola prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog i Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Lovreća.

Područna škola Zaostrog po peti je puta među najuspješnijim školama u dm-ovoj akciji, a sudjelovala je s dvoje učenika koji su prikupili više od tri tone papira. Zajedno s učenicima OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i OŠ prof. Filipa Lukasa prikupili su više od 18 tona starog papira.

Uspjeh malih ekologa iz Splitsko-dalmatinske županije i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na veliku konkurenciju. Naime, u sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 197 škola iz svih županija i svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

– Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj Zelenog koraka je okupiti što više škola i potaknuti što više djece na brigu o okolišu. U dm-u smo ponosni što akcija Zeleni korak raste i dalje i što nam se ove godine pridružilo najviše škola do sada. Ove godine u akciji je sudjelovalo dvostruko više učenika nego 2017. godinu. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo što se može postići uz malo truda i dobre volje. – izjavio je Josip Knežević, područni menadžer dm-a.

U sedmom Zelenom koraku sudjelovalo je 37.756 osnovnoškolaca koji su zajedno prikupili više od 350 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili više od 6.000 stabala.

Najbolji mladi ekolozi 2018. godine pohađaju Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića (Lopatinec), OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića (Lovreć), OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ prof. Filipa Lukasa (Kaštel Stari), Područnu školu Zaostrog, PŠ Milke Trnine (Križ), PŠ Torčec, PŠ Gotalovo i PŠ Ljupina.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

IZVOR: dalmacijanews.hr