Početna Hrvatska Vrijeme – Velika vjerojatnost tuče, olujno nevrijeme i bura na moru

Vrijeme – Velika vjerojatnost tuče, olujno nevrijeme i bura na moru

1390
UDIO

Nastavljaju se relativno nestabilni dani kada je vrijeme u pitanju, piše Zoran Vakula za meteo kutak HRT-a.

Utorak će biti relativno vjetrovit, na Jadranu će puhati bura koja će ponegdje onemogućavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita. Posvuda će biti i sunčana vremena, te do četvrtka sve toplije, često i vruće, mnogima i sparno, sredinom tjedna uz južinu, a u petak nam dolazi do brze i žestoke promjene koja će donijeti siguran pad temperature kao i ponovnu jaku i olujnu buru uz veliku vjerojatnost za česte i mjestimice obilne pljuskove i grmljavine. Također, moguća su i ponovna olujna nevremena s tučom.

Najpovoljnije cijene klima uređaja.

Vakula za meteo kutak HRT-a.  UPOZORENJE ZA CIJELU HRVATSKU Novo nevrijeme u Zagrebu, poplavljeni Ekonomski fakultet, KBC Rebro i Jordanovac Ponegdje u Hrvatskoj može se očekivati malo kiše, a mjestimični i obilniji pljuskovi očekuju nas i ovaj tjedan.   Utorak će biti relativno vjetrovit, na Jadranu će puhati bura koja će ponegdje onemogućavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita. Posvuda će biti i sunčana vremena, te do četvrtka sve toplije, često i vruće, mnogima i sparno, sredinom tjedna uz južinu, a u petak nam dolazi do brze i žestoke promjene koja će donijeti siguran pad temperature kao i ponovnu jaku i olujnu buru uz veliku vjerojatnost za česte i mjestimice obilne pljuskove i grmljavine. Također, moguća su i ponovna olujna nevremena s tučom.    Vrijeme za utorak Utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu opet  biti popraćen grmljavinom i pljuskovima, ali teško je to zvati promjenom vremena kada je već tjedan dana takvo stanje.  Jutarnja temperatura u središnjoj Hrvatskoj od 17 do 20 °C, poslijepodne od 26 do 29 °C. Na moru od 19 do 20 °C ujutro, poslijepodne između 29 i 30 °C, a u gorju do 25 °C.

Najpovoljnije cijene!

Poplavljeni teniski tereni na Ravnicama nakon nevremena više nalikuju jezeru Produljeni vikend U srijedu i četvrtak još toplije, i u mnogim kopnenim mjestima vruće, mnogima i sparno, uz poneki pljusak uglavnom na istoku i u gorju. Tijekom petka je na kopnu gotovo sigurna promjena vremena, relativno nagla i silovita, uz koju je vrlo velika vjerojatnost i za olujno nevrijeme s tučom te znatnim padom temperature, pa će poslijepodne biti hladnije od onoga u četvrtak i za više od 10 °C. Za vikend ponovno stabilnije, ali i osjetno svježije nego sredinom tjedna. Na Jadranu do četvrtka tople noći i većinom vrući dani, uz slabiji vjetar, te uz samo rijetko gdje moguć pljusak, uglavnom u četvrtak na jugu. U petak posvuda nestabilnije, uz vrlo veliku vjerojatnost pljuskova, grmljavine i olujnog nevremena, najprije na sjevernom Jadranu, gdje će zapuhati jaka i olujna bura, poslije i na jugu, gdje će još u početku biti juga. Tijekom vikenda slabljenje bure i stabilizacija vremena, ali u početku još i vjerojatno pljuskovi i grmljavine na južnom dijelu.

IZVOR:  www.vecernji.hr