Početna Kaštela CB ‘Stara kuća’ osvojila Đolu 18′

CB ‘Stara kuća’ osvojila Đolu 18′

1047
UDIO

Drugu godinu za redom ekipa CB ‘Stara kuća’, nakon dva produžetka te nakon boljeg izvođenja penala osvojila je memorijalni turnir na male branke Ivica Džolić – Đola. Nakon što su lani u finalu dosta lako dobili Cageball Ražine ovog puta morali su se pošteno oznojiti kako bi ponovili lanjski podvig. Protivnik u finalu bila im je lukšićka ekipa CB ‘Twister’, ove godine pojačana udarnom četvorkom iz Konobe ‘Intrada’, trostrukog osvajača Đole prije nekoliko godina.

Iako je u finalni susret ušla oslabljena neigranjem Joška Sunare ekipa ‘Stare kuće’ od samog početka postavila se dosta čvrsto u obrani ne dozvolivši ‘Twisteru’ da nametne svoju igru. Lopta je bila dosta više u nogama igrača ‘Twistera’ koji osim nekoliko udaraca iz daljine nisu imali dovoljno niti prostora niti vremena da izrade neku izrazitiju priliku za pogodak. Za to vrijeme ‘Stara kuća’ je najčešće prijetila iz kontranapada preko svog najboljeg strijelca Mladena Burilovića.

Sličnu sliku vidjeli smo i u nastavku, lopta je i dalje puno više bila u nogama igrača ‘Twistera’, kružila je oko obrane ‘Stare kuće’, ali osim nekoliko jakih i preciznih šuteva iz daljine ekipa iz Lukšića nije stvorila neku izrazitiju priliku za pogodak. I onda, u jeku napada ‘Twistera’ 6-7 minuta prije kraja Mladen Burilović iskorištava jednu grešku u obrani protivnika i svojim desetim pogotkom dovodi ‘Staru kuću’ u vodstvo. Na njihovu žalost nisu uspjeli na duže vrijeme zadržati tu prednost, par minuta kasnije Božo Duvnjak postiže izjednačujući pogodak za ‘Twister’. S tim rezultatom završio je regularni dio utakmice nakon kojeg su odigrana još dva produžetka po pet minuta ali se rezultat nije mijenjao.

Prišlo se izvođenju penala, nakon što su sva tri izvođača jedne i druge ekipe bili precizni, Radman i Kovačević nastavili su s raspucavanjem. Kako su obojica bili precizni tri puta pucajući s centra, nastavilo se pucajući s branke na branku. Obojica su nakon prvog pucanja s branke na branku bili neprecizni a onda je pri drugom izvođenju Radman bio pogodio prebacujući teret odgovornosti na Kovačevića koji niti iz drugog pokušaja nije uspio postići pogodak pucajući s branke na branku što je izazvalo erupciju oduševljenja, kako igrača CB ‘Stare kuće’ tako i njihovih vjernih navijača.

Pobjednička ekipa CB ‘Stara kuća’ igrala je u sastavu: Mateo Bašić, Mate Muselin, Marko Plazonić, Nikola Dolić, Mladen Burilović, Joško Sunara i Ante Radman.

U predigri finala odigrana je i utakmica za 3. mjesto u kojoj su se sastale ekipe DVD Kaštela i Momci s termina. Kao i finalna utakmica i ova je u regularnom dijelu završila bez pobjednika, rezultatom 1:1, da bi Momci s termina kod izvođenja penala bili smireniji i precizniji.

 

Za 3. mjesto:            DVD Kaštela – Momci s termina      (1:1) 3:4 pen.

Finalna utakmica:    CB ‘Stara kuća’ – CB ‘Twister’          (1:1) 8:7 pen.

Konačan poredak:

  1. mjesto            CB ‘Stara kuća’     pehar+medalje +10.000 kn
  2. mjesto            CB ‘Twister’           pehar+medalje.+ 5.000 kn
  3. mjesto            Momci s termina   pehar+medalje.+ 2.500 kn
  4. mjesto            DVD Kaštela        pehar+medalje + 1.000 kn

 

Najbolji strijelac   Mladen Burilović   pehar + 500 kn

Najbolji igrač       Mladen Burilović   pehar + 500 kn

Fair-play ekipa    CB ‘Twister’          pehar

.

Pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima podijelio je Grgo Benutić, dogradonačelnik grada Kaštela.