Početna Kaštela Kaštela: Blagdanski koncerti ove srijede

Kaštela: Blagdanski koncerti ove srijede

785
UDIO

Ove srijede 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta 2018. održat će se svečani koncert u Kaštel Lukšiću, a u Kaštel Sućurcu tradicionalni klapski koncert.

Svečani koncert uz blagdan UBD Marije održat će puhački orkestar HGD “Biranj” s početkom u 21 sat u dvorcu Vitturi. HGD „Biranj“ , naime, pripada u red najboljih hrvatskih puhačkih orkestara i od osamostaljenja Hrvatske osvojilo je brojna priznanja. Osnovan je 1895. godine, a za svoj je rad dobilo i brojna priznanja, pa je „Biranj“,među ostalim, nositelj Povelje Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća na promicanju kulturne baštine kao i Nagrade Grada Kaštela za dugogodišnji predan rad na odgoju mladih generacija.

Tradicionalni koncert povodom blagdana Velike Gospe i svetoga Roka “Podvorje u Podvorju”održat će klapa Podvorje ove srijede s početkom u 21 sat u Kaštel Sućurcu. Klapa je osnovana 22. siječnja 2009. god. entuzijazmom grupe prijatelja i zaljubljenika u klapski izričaj. Naziv “Podvorje” dolazi od naziva za trg s južne strane nadbiskupske palače u Kaštel Sućurcu. Ove večeri klapa će izvesti niz tradicionalnih klapskih napjeva, klapskih skladbi, te obrada popularnih pjesama. Svi ljubitelji klapskog pjevanja su dobrodošli.

IZVOR: kastela.hr