Početna Kaštela Gradonačelnik Denis Ivanović uručio je novo vatrogasno vozilo DVD-u

Gradonačelnik Denis Ivanović uručio je novo vatrogasno vozilo DVD-u

918
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović uručio je novo vatrogasno vozilo DVD-u Kaštel Gomilica. Riječ je terenskom vatrogasnom vozilu Iveco Daily 50 C 15 ukupne vrijednosti 570 000 kn s PDV-om što je u cijelosti financirao Grad Kaštela.

– Sva tri kaštelanska dobrovoljna vatrogasna društva imaju osnovnu opremu, ali potrebno je da lokalna zajednica vodi računa o opremljenosti vatrogasaca kako bi bili spremni za najveće izazove jer kad su požari u pitanju, ništa ne smijemo prepuštati slučaju. Postoji već vozilo s košarom koje je kupljeno prije 20 godina, pa je vrijeme da se zamijeni novim zbog dotrajalosti – kazao je Ivanović dodajući da Grad Kaštela zajedno sa Splitsko – dalmatinskom županijom kreće u nabavu tri nova vatrogasna vozila za sva tri kaštelanska vatrogasna društva za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti 6 milijuna kuna.

– Ova požarna sezona je, na sreću, bila malo blaža od sezona prethodnih godina, no vatrogasci uvijek imaju posla tako da će nam ovo vozilo jako dobro doći. Zahvljujući Gradu Kaštela i Splitsko dalmatinskoj županiji dobit ćemo i jedno navalno vozilo i onda ćemo biti dobro pokriveni što se tiče opreme – izjavio je Matko Bralić, zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica.

Osim što će vozilo koristiti gomilički vatrogasci, poslužit će i Vlastitom komunalnom pogonu Grada Kaštela za održavanje javnih površina.