Početna Kaštela Grad Kaštela se priključio kampanji “Želiš li se mijenjati za mjesto”

Grad Kaštela se priključio kampanji “Želiš li se mijenjati za mjesto”

626
UDIO

Grad Kaštela pridružio se kampanji tvrtke Split parking “Želiš li se mijenjati za mjesto”. Ovoga tjedna su postavljeni personalizirani prometni znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom koje direktno „pitaju“ svoje sugrađane žele li se mijenjati za mjesto čime ih se želi osvijestiti da ne parkiraju na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom. Gradska tvrtka “Zeleno i modro” postavila je znakove na području Kaštel Novog, kraj zgrade gradske uprave i sportske dvorane u Kaštel Sućurcu.

– U tijeku je postavljanje znakova na sve naše parkinge na području Kaštela i na ovaj način nastojimo podsjetiti vozače da znak pristupačnosti ne omogućuje privilegiju zagarantiranog parkinga vozila, već minimalno pravo normalnog življenja osoba s invaliditetom. Riječ je o ljudima kojima trebamo pružiti ruku u svakom trenutku jer oni su naši bližnji, majke, očevi, nečija djeca. Budimo senzibilni i pokušajmo svima izići u susret stavljući se na njihovo mjesto, ali ne ono parkirno – poručio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Kako bi se još jednom javno apeliralo na probleme koje dio naših sugrađana ima prvenstveno kod parkiranja i korištenja javnog gradskog prostora i zloupotrebe znaka pristupačnosti, bilo bi poželjno da sve osobe s invaliditetom provjere rok valjanosti svoje iskaznice i ako je istekla da je zamijene novom.

Glavni cilj ove kampanje je upozoriti građane da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako i sami nemaju oznaku pristupačnosti. Važno je pridnojeti rješavanju još jednog velikog problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću, a to je zloporaba znaka pristupačnosti na razini cijele Hrvatske.