Početna Kaštela Predstavljen program manifestacije “Advent u Kaštelima”

Predstavljen program manifestacije “Advent u Kaštelima”

1725
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović i njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić na konferenciji za medije predstavili su program ovogodišnje manifestacije “Advent u Kaštelima” koja će se održavati u Kaštel Starom i Kaštel Lukšiću i to u vremenu od 1. prosinca 2018. do 5. siječnja 2019. godine.

Manifestacija je sastavljena od dva djela, Božićnog grada u Kaštel Starom te Dječje adventske bajke u Kaštel Lukšiću. Na brcu u Kaštel Starom ove će godine biti postavljeno pet kućica privatnih obrta i tvrtki u kojima će se služiti hrana i piće, a neće nedostajati ni zabavnog programa, za koji će se Grad pobrinuti uglavnom tijekom vikenda, dok će ostalim danima sami ugostitelji osmisliti zabavu za goste.

– U organizaciji Grada nastupit će cijeli niz zabavnih grupa i bendova, a među zvučnijim imenima tu su Jasna Zlokić, grupa Dalmatino, Lidija Bačić i Zlatko Pejaković, koje smo angažirali nakon razgovora s mlađom i sa starijom populacijom, ali i u skladu s financijama kojima raspolažemo za ovu namjenu –  rekao je novinarima gradonačelnik Ivanović.

Ove godine novost je organiziranje Dječje adventske bajke u Novom parku u Kaštel Lukšiću, u čijem će programu sudjelovati djeca iz kaštelanskih vrtića i škola te udruga koje rade s djecom.

– Odlučili smo se za ovaj dječji dio programa jer smo na poseban način željeli obradovati i najmlađe, kojima je Grad do sada usmjerio cijeli niz projekata pa smo tako i u postupku za dobivanje naziva „Grad prijatelj djece“. Obnovljeni park u Lukšiću odabrali smo kao lokaciju za ova događanja jer je u njemu moguća tehnička realizacija i odgovarajuće ukrašavanje, a na određeni način želimo ga i približiti građanima – objasnio je gradonačelnik i dodao kako će, prema svemu sudeći, u neposrednoj blizini pokraj Pastoralnog centra, biti postavljeno i klizalište.

Gradonačelnik je ovom prilikom uputio apel svim budućim posjetiteljima događanja u Lukšiću, da se odgovorno ponašaju u prometu te da ne koriste okolna područja za nepropisno parkiranje.

– Svi koji pristignu u Lukšić bilo bi dobro da koriste parking pored osnovne škole, odnosno iza spomenika Franji Tuđmanu. Morat će prošetati nekoliko stotina metara, ali će sve biti uređenije i sigurnije. Za potrebe održavanja reda dodatno ćemo angažirati naše redare – najavio je Ivanović.

Klikni pogledaj sate dronom snimljenih prelijepih Kaštela!!!!

– Svake će se subote, uz službu riječi koju će predvoditi kaštelanski svećenici, u Novom parku u Lukšiću paliti adventska svijeća na vijencu dugom 18 metara koji će izraditi učenici i djelatnici Srednje škole Braća Radić. Za razliku od godina ranije svijeće će paliti djeca, a tko će to biti odlučit će ravnatelji škola, ovisno o uspjesima u različitim aktivnostima i učenju – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Među predstavama, recitalima, plesnim točkama i drugim dječjim događanjima, u Novom parku bit će organiziran i doček svetog Nikole i svete Luce, dječji doček Nove godine, ali i koncert mlade zvijezde, Mije Dimšić.

Za organizaciju spomenutih adventskih događanja zaduženi su Grad Kaštela i Turistička zajednica Grada Kaštela.