Početna Hrvatska ‘Daj kune i riješit ćemo da ne ostaneš bez dozvole’: policija kazneno...

‘Daj kune i riješit ćemo da ne ostaneš bez dozvole’: policija kazneno prijavila dvoje sudaca, sumnjiče se da su uzimali novac i drastično ‘rezali’ kazne za prometne prekršaje

665
UDIO

Kaznene prijave, jednu zbog primanja mita u više navrata, a drugu zbog zlouporabe položaja i ovlasti podigla je protiv dvoje sudaca Prekršajnog suda Policijska uprava šibensko-kninska.

Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je zbog “osebujnog” načina rada u kojemu se mito gotovo podrazumijevalo kazneno prijavljen sudac Prekršajnog suda u Kninu.

Za ozbiljnije prometne prekršaje poput oduzimanja vozačke dozvole, sudac je od stranaka u prekršajnom postupku “primao” između 500 i 1000 kuna “stimulansa” za ublažavanje kazne, a navodno postoje i svjedoci koji su voljni potvrditi da je samostalno pisao i prigovore na sudske odluke kako bi svoju rabotu stavio u pravne okvire.

Njegova šibenska kolegica, pak, upravo je na njegov nagovor kaznu za prometni prekršaj od 3.500 kuna smanjila upola i tako “zaradila” kaznenu prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti, a iz pravosudnih kuloara moglo se čuti i to da recidivistu prometnih prekršaja nije izrekla mjeru privremenog oduzimanja dozvole, što je u tom predmetu bila dužna napraviti.

Kako se, s obzirom na koruptivna postupanja, ovim slučajevima bavi i Uskok za očekivati je da će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a o ovim slučajevima zasigurno će se službeno čuti i od Policijske uprave šibensko-kninske.

Izvor:slobodnadalmacija.hr