Početna Hrvatska U Dalmatinskoj zagori snijeg, temperature dosta niske

U Dalmatinskoj zagori snijeg, temperature dosta niske

Temperatura zraka, i jutarnja i dnevna, u dijelu Zagore bit će niža nego u ostalim dijelovima Hrvatske

870
UDIO

Dok je u većini krajeva temperatura zraka poslijepodne bila uglavnom između 7 i 12 stupnjeva, u unutrašnjosti Dalmacije, posebno u Zagori, bilo je hladnije. Tako je jučer u 13 sati u Imotskom temperatura bila 3, a u Sinju samo 1 stupanj.

I danas će u tim krajevima biti hladnije nego drugdje pa ondje, osim kiše, može biti i susnježice, u višim predjelima i snijega. A na njega treba računati i u višem gorju Like i Gorskoga kotara. – piše HRT

Danas će se svojom glavninom sjevernije od nas premještati hladna fronta. A iznad Italije stvorit će se ciklona koja će se pomaknuti prema jugu Apeninskog poluotoka.

Kiše će biti ponegdje i u Hrvatskom primorju, i to posebno u prvome dijelu dana, a u Istri je vjerojatnost za nju mala. I u gorju je izgledna kiša pri čemu će u najvišim predjelima padati i susnježica i snijeg. Na moru će nakon juga i jugozapadnjaka okrenuti na sjeverac i buru koja će prema kraju dana biti jaka, mjestimice s olujnim udarima.

I na srednjem Jadranu najprije će puhati jugo, zatim poslijepodne i navečer bura i sjeverac, na udare jaki, pa i olujni. Povremeno će biti kiše, osobito u prvome dijelu dana, kada je u Zagori ponegdje moguća susnježica i snijeg. A od sredine dana očekuju se dulja sunčana razdoblja. Temperatura zraka, i jutarnja i dnevna, u dijelu Zagore bit će niža nego u ostalim dijelovima Hrvatske, a i na jugu Jadrana predviđa se manje toplo nego na sjeveru. I tu će puhati jugo i istočnjak pa jugozapadnjak te navečer i u noći sjeverac i bura koji mogu imati i olujne udare. More pritom umjereno valovito i valovito. U prvome dijelu dana oblačnije uz povremenu kišu koja je moguća i poslijepodne, kada ipak treba računati na sunčana razdoblja. U Konavlima ujutro može biti i snijega.

U utorak hladnije, osobito ujutro, te i dalje u nekim dijelovima unutrašnjosti povremeno vjetrovito. Prevladavat će pritom sunčano, no poslijepodne uz više oblaka na krajnjem je istoku moguć slab snijeg. Od srijede toplije uz jugozapadnjak, a četvrtak donosi kišu u krajeve uz Jadran.

Na Jadranu također od srijede viša temperatura zraka, a zapuhat će jugo koji će u četvrtak, kada se očekuje kiša, jačati. U utorak i srijedu pak uglavnom sunčano, prekosutra još s jakom burom i sjevercem koji će slabjeti prema kraju dana. – piše HRT