Početna Hrvatska Čeka nas kiša, bura i grmljavina, tek sutra poboljšanje

Čeka nas kiša, bura i grmljavina, tek sutra poboljšanje

Dalmaciju čeka kiša i grmljavina, a na kopnu, mjestimice, čeka nas snijeg, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda

755
UDIO

Danas vrijeme umjereno i pretežno oblačno uz povremenu oborinu, ponajprije na jugu i istoku zemlje.

U Dalmaciji kiša, osobito duž obale gdje je moguća i grmljavina, a na kopnu mjestimice snijeg, uglavnom slab, prema kraju dana češći u Slavoniji i Lici. Ujutro u unutrašnjosti magla.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura u slabljenju, a na jugu jugo. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4, na Jadranu između 7 i 13 °C.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Ujutro će biti hladno, osobito u Lici i Gorskom kotaru, pa je potrebna adekvatna zaštita. Tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati najosjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici, uglavnom na srednjem i južnom Jadranu.

Vrijeme u nedjelju umjerenije i toplije

Umjereno do pretežno oblačno uz više sunčanih razdoblja na zapadu, a malo snijega može pasti ponajprije na istoku te u gorju. Na Jadranu djelomice sunčano, osobito na sjevernom dijelu, dok će uz više oblaka na na jugu biti mjestimične kiše u prvom dijelu dana.

Vjetar u unutrašnjosti slab. Duž obale osobito sjevernog Jadrana ujutro će puhati umjerena bura, drugdje vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeverozapadni.