Početna Hrvatska 16. Večer kaštelanskih vina: Pozivaju se vinari za sudjelovanje na manifestaciji

16. Večer kaštelanskih vina: Pozivaju se vinari za sudjelovanje na manifestaciji

Uzorci će se zaprimati navedenim danima u prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom, i to u četvrtak i petak u vremenu od 17 do 19 sati, te u subotu u vremenu od 9 do 12 sati

850
UDIO

Povodom proslave Dana grada Kaštela 1. ožujka.2019., održat će se 16. Večer kaštelanskih vina.

Organizatori ove večeri društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine „Bijaći“ i Udruga kaštelanski crljenak, pozivaju sve zainteresirane vinare koje žele sudjelovati na ovoj manifestaciji, da od četvrtka do subote, 24. do 26. siječnja, donesu svoja vina na uzorkovanje.

Poziv se odnosi na sve vinare s područja Kaštela koja imaju OPG. Uzorci će se zaprimati navedenim danima u prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom, i to u četvrtak i petak u vremenu od 17 do 19 sati, te u subotu u vremenu od 9 do 12 sati.

Zainteresirani trebaju donijeti po tri boce  od 0,75  ili 1 litre za svaki uzorak, a može se prijaviti maksimalno po jedan uzorak za svaku od kategorija. I ove godine kategorije su:  bijelo vino, crno vino i opolo, sva vina berbe 2018. godine, te kategorija odležanih crnih vina.

Svi uzorci vina bit će ocjenjeni od strane posebne komisije koju će činiti renomirani enolozi, a proglašenje najboljih vina i vinara održat će se 1. ožujka.

Uz društvo Bijaće i Udrugu kaštelanski crljenak suorganizatori ovog događanja su i PZ Kaštelacoop.

Organizatori napominju da bi se 7.  Nacionalno ocjenjivanje vina proizvedenog od Crljenka kaštelanskog, kao posebna manifestacija  trebalo organizirati koncem lipnja mjeseca.