Početna Hrvatska ‘Moju majku tjeraju iz bolnice, a ona još ne može ni stajati…’

‘Moju majku tjeraju iz bolnice, a ona još ne može ni stajati…’

Moja majka fizički donekle jest bolje, ali je ni fizioterapeuti ne mogu podignuti na noge, ne može uopće stajati na nogama. A psihički tone, i nije do sada dobila nikakvu psihološku pomoć

909
UDIO

Senka Uvodić (87), žena koja je jedva preživjela luđački napad Luke Juretićaprošlog tjedna u Solinu, doživjela je u četvrtak navečer novi šok.

Naime, sva u suzama nazvala je svog sina Slavka (66) i rekla mu kako će je u petak otpustiti iz bolnice.

– Ona ne spava, ne jede, samo prima infuziju, nepokretna je i psihički potpuno istraumatizirana. I samo osam dana nakon napada u kojem joj je ubijen suprug, moj otac, i kojeg je jedva preživjela, oni je žele otpustiti iz bolnice. Kad sam to čuo, doživio sam nervni slom, rekao nam je Slavko Uvodić, te dodao da nema riječi koliko je ogorčen:

– Nemam nikakve zamjerke na liječnike. Naprotiv, i sa profesionalnog i ljudskog stajališta im zahvaljujem jer su pomogli i pomažu mojoj majci. Ali imam zamjerke na sustav, pa je su li ljudi u bolnici osobe ili predmeti, hladnjaci, kad se jedan malo popravi ide van, nema veze što je još u kvaru, dolazi drugi. Pa dokle ovo ide?

Moja majka fizički donekle jest bolje, ali je ni fizioterapeuti ne mogu podignuti na noge, ne može uopće stajati na nogama. A psihički tone, i nije do sada dobila nikakvu psihološku pomoć. Ona je zaliječena, ali nije izliječena, ni blizu. I kao takvu sustav je želi izbaciti iz bolnice. Nemam riječi koliko sam ogorčen, zaključio je Uvodić.

Doznali smo kako će njegova majka ipak ostati na liječenju u splitskoj bolnici najmanje do sredine sljedećeg tjedna.

IZVOR:24sata.hr