Početna Hrvatska Na Jadranu se cijeli dan očekuje kiša i olujno jugo, poboljšanje tek...

Na Jadranu se cijeli dan očekuje kiša i olujno jugo, poboljšanje tek sutra…

Zbog vremenskih prilika kod mnogih su mogući lošije raspoloženje i problemi s koncentracijom

753
UDIO

Promjenljivo i pretežno oblačno s kišom uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega. Ponegdje obilnija oborina, a na Jadranu su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu, tvrdi Državni hidrometeorološki zavod.

Najmanja vjerojatnost za kišu u istočnim područjima. Vjetar povremeno umjeren južni i jugoistočni, mjestimice s jakim, a u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu jako i olujno jugo, prema kraju dana na sjevernom dijelu umjeren i jak jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 12 do 17 °C, u gorju malo niža.

U cijeloj će se zemlji nastaviti nepovoljni utjecaj biometeoroloških prilika osobito na bolesnike od krvožilnih i respiratornih bolesti, te reumatičare. I dalje su nesanica i glavobolja moguće kod meteoropata, a lošije raspoloženje, slabija koncentracija i smanjen radni učinak i kod manje osjetljivih skupina ljudi, pa aktivnosti valja svesti na manje naporne.

Sutra oblačno uz jugo

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Na južnom dijelu Jadrana mjestimice pljuskovi s grmljavinom, moguće izraženiji uz obilnu oborinu. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, navečer i u noći sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će jugo slabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak, krajem dana na sjeveru na buru.

Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, ponegdje u gorju malo niža.