Početna Hrvatska Sinjaninu tijekom šetnje nestao pas, pronašao ga ubijenog

Sinjaninu tijekom šetnje nestao pas, pronašao ga ubijenog

Kazao je kako neće podnositi tužbu protiv nepoznatog počinitelja, jer smatra kako se on neće pronaći, ali želi upozoriti građane i vlasnike pasa da pripaze, kako se ovako nešto više ne bi dogodilo.

1139
UDIO

Na društvenim mrežama objavljene su fotografija mrtvog psa, kujice stare oko 8 mjeseci, mješanke između labradora i lovačkog psa, koja je ubijena prije nekoliko dana na području između Šimaca, Karaguše i Suhača.

Tragom te informacije Ferata je došla do vlasnika psa Ivana Šimaca, koji nam je rekao kako je kujica nestala u subotu poslijepodne.

– U subotu poslijepodne ja i supruga smo šetali s kujicom Elom, koja je odjednom nestala, no pretpostavili smo da će se, kao i uvijek, vratiti za 20-ak minuta, pola sata, no nije se vratila ni u subotu na večer ni u nedjelju. – kazao je Ivan Šimac.

Vlasnici su tražili kujicu na području kojim su šetali, a obavijestili su i susjede da je nestala, kako bi im javili, ako je slučajno vide.

– U ponedjeljak navečer susjed mi je poslao poruku da ju je pronašao njegov pas. Jučer ujutro otišao sam na mjesto na kojem je susjed rekao da je pronađena. Pronašao sam je na nekakvoj oputini između Šimaca, Karaguše i Suhača. Imala je prostrijelnu ranu u predijelu rebara i pluća. Pogođena je nekim oružjem maloga kalibra ili nekom jačom zračnom puškom s oštrijim mecima. – rekao je

Vlasnik je lešinu psa odvezao na pregled kod veterinara.

“Veterinar je po boji desni i ukočenosti mišića utvrdio kako je uginula prije 12 do 24 sata, možda i ranije”.

Šimac ističe kako se ni po čemu nije dalo naslutiti da je riječ o psu bez vlasnika, lutalici, da je kujica bila čipirana, socijalizirana, imala je ogrlicu oko vrata i nikada nije bila agresivna. Kazao je kako neće podnositi tužbu protiv nepoznatog počinitelja, jer smatra kako se on neće pronaći, ali želi upozoriti građane i vlasnike pasa da pripaze, kako se ovako nešto više ne bi dogodilo.

– Želim upozoriti javnost na ovo što se događa. Na tom potezu, između Šimaca, Karaguše i Suhača, netko često baca i otrove, pa neka vlasnici pasa paze i na to, kako se ne bi dogodilo nešto slično ovome. – kazao je Šimac. – piše Ferata