Početna Hrvatska U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom pa i pljuskovima s grmljavinom

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom pa i pljuskovima s grmljavinom

Temperatura zraka ujutro između 9 i 13 °C, u unutrašnjosti oko 5 °C, a poslijepodne između 12 i 16 °C.

656
UDIO

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom, pa i pljuskovima s grmljavinom. Na dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka i vrlo jaka bura, prema jugu istočnjak i jugo. More umjereno valovito i valovito.

Promjenljivo s kišom i grmljavinom bit će i na jugu Hrvatske. Puhat će umjereno i jako jugo, koje će oslabjeti i postupno prema kraju dana okrenuti na buru. Temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.”

U utorak i srijedu sunčanije i danju toplije, ali ujutro ponegdje mraz. U srijedu južina pa opet…

Prema sredini tjedna na kopnu barem djelomice i danju toplije. Ujutro po kotlinama gorskih krajeva, ali i ponegdje na sjeverozapadu može biti slabog mraza. U četvrtak novo naoblačenje s kišom uz porast jutarnje, te manji pad poslijepodnevne temperature zraka.

I na Jadranu pretežno sunčano, u srijedu uz više oblaka prema kraju dana pa će u četvrtak biti povremene kiše, ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Od petka ponovno sunčanije i još malo toplije. Puhat će sjeverozapadnjak koji će u srijedu okrenuti na jugo, u četvrtak i jugozapadnjak, a u petakponovno na sjeverozapadnjak.”, prognozirala je za HRTDunja Plačko – Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.