Početna Kaštela Kaštelanski Praznik cvijeća

Kaštelanski Praznik cvijeća

1178
UDIO

I ove godine dvorac Vitturi bio je prekrasna kulisa koja je poslužila za postavku cvjetnih aranžmana u sklopu 19.Praznika cvijeća koje je organizirala Turistička zajednica pod pokroviteljstvom  Grada Kaštela. Lukšićko brce bilo je ispunjeno pjesmom i plesom djece te nastupom Kaštelanskih mažoretkinja . U prigodnom programu nastupala su i djeca iz vrtića Maslina, SAU Putalj , KUD Ante Zaninović te mnogi drugi. Ovom prilikom dodijeljene su nagrade za najljepši kaštelanski perivoj ili okućnicu te je nagrada otišla u ruke Mirele Novak iz Kaštel Lukšića.

U kategoriji najljepše uređenih ustanova nagradu su dobili restoran Baletna škola, Vlastiti pogon, Cemex, te restoran Stari dvor. U kategoriji rezanog cvijeća nagradu je dobila Viola odorata a diploma u kategoriji dendrološkog materijala otišla je u ruke Vlastitom pogonu , SŠ Braća Radić, Botaničkom vrtu škole Ostrog te Hrvatskim šumama.

Nagrada za najljepši okoliš odgojno-obrazovne ustanove pripala je vrtiću Jordanovac a školi Bijaći za uređenje zelenih površina školskog okoliša te centru Mir .SŠ Braća Radić dobila je diplomu za najljepši vrt aromatičnog i ljekovitog bilja te škola Ostrog za njegovanje Botaničkog vrta.

Grand prix ove godine osvojio je rasadnik Geront.