Početna Hrvatska Marić otkrio kad će i koliko poskupjeti cigarete

Marić otkrio kad će i koliko poskupjeti cigarete

1311
UDIO

MINISTAR financija Zdravko Marić gostovao je u RTL-ovom Direktu I komentirao poreznu reformu. Njega se ranije uspoređivalo sa Superhikom, antijunakom iz stripa Alan Ford koji uzima siromašnima da bi dao bogatima.

“Minimalna plaća nije sastavni dio poreznog sustava, Vlada će se o njoj očitovati potkraj godine. Pogledajmo brojke Državnog zavoda za statistiku kad spominjemo usporedbu sa Superhikom. U ove tri godine prosječno su plaće porasle za 15,4 posto. A 23 posto su porasle one najniže plaće”, tvrdi Marić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić zauzima se za povećanje poreza na cigarete i druge proizvode koje smatra štetnima za zdravlje, no ministar Marić s tim se ne slaže.

“Razgovarat ćemo o tome i kad je posljednji put predlagao nešto slično za duhan, cijene su porasle oko dvije kune u prosjeku i mogu potvrditi da će tako biti i ovaj put. S jedne strane, gledamo element trošarinskog sustava, ali ne možemo zanemariti činjenicu da dijelimo 1300 kilometara granice sa zemljama koje nisu u EU, a tamo su cijene jeftinije.”

Dakle, potvrđuje se da će pri kraju godine cijene porasti za duhan i alkohol, ali i bezalkoholna pića.