Početna Hrvatska Promjene u polaganju vozačkog ispita i izdavanju dozvola: Uvode se nove tehnologije

Promjene u polaganju vozačkog ispita i izdavanju dozvola: Uvode se nove tehnologije

700
UDIO

Cilj je povećati transparentnost u polaganju vožnje te pojednostavniti izdavanja vozačkih dozvola

Modernizacija dolazi u autoškole uvođenjem novih pravila koja će kandidatima olakšati iskustvo vožnje i ubrzati administrativni proces.

A riječ je o prometnim kamerama i tabletima koje će biti povezane aplikacijama, a prva faza započela je još početkom godine.

“U procesu provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta počela se koristiti programska aplikacija s tablet – uređajem. Što je za sada i više nego pozitivno. U želji da pratimo trendove novih tehnoloških rješenja, a prvenstveno proces digitalizacije, glavna je namjera bila unaprijediti postojeće standarde provedbe vozačkih ispita”, govore iz HAK-a za Glas Slavonije.

Cilj je povećati transparentnost u polaganju vožnje te pojednostavniti izdavanja vozačkih dozvola.

“Nakon što kandidat položi vozački ispit, pomoću aplikacije automatizmom informacija u vrlo kratkom roku dolazi na server MUP-a u obliku E-uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, što će znatno pojednostaviti i ubrzati proces provedbe vozačkih ispita”, dodaju iz HAK-a za Glas Slavonije, naglašavajući pritom kako je uvođenje prometnih kamera u drugoj fazi provedbe.